Sākta disciplinārlieta pret vingrotāju, kurš uz pjedestāla kāpa ar Z burtu uz krūtīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivans Kuljaks
Ivans Kuljaks Foto: Ekrānšāviņš no video

Vingrošanas ētikas fonds (GEF) sācis disciplinārlietu pret skandalozo Krievijas vingrotāju Ivanu Kuljaku, kurš demonstratīvi paudis atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā.

Kuljaks Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Dohā (Katara) uz goda pjedestāla kāpa ar uzlīmētu Z burtu uz krūtīm. Par šādu rīcību viņš izpelnījās nosodījumu. 

Tiesa, vēlāk pats Kuljaks, komentējot notikušo, pauda, ka otrreiz rīkotos tieši tāpat un savu rīcību nenožēlo. 

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) viņa uzvedību nodēvēja par šokējošu un lūdza sākt disciplinārlietu. GEF šo lietu ir atvēris. 

"Pēc FIG oficiālā lūguma Vingrošanas ētikas fonds sācis disciplinārlietu pret vingrotāju Ivanu Kuljaku par viņa uzvedību Pasaules kausa izcīņas posmā Dohā. Šo lietu izskatīs GEF disciplinārā komisija. Konfidencialitātes apsvērumu dēļ GEF neizpaudīs nekādu informāciju par izskatāmajām vai iespējamām lietām un lietas izskatīšanas laikā to nekomentēs. Tas ir būtiski, lai aizsargātu procedūru un visu iesaistīto pušu tiesības," teikts organizācijas paziņojumā. 

Disciplinārlietas regulē FIG disciplinārais kodekss, kā arī starptautiskie un Šveices tiesību akti, vēsta GEF preses dienests. 

20 gadus vecais Kuljaks sacensībās uz paralēlajām līdztekām ieņēma trešo vietu, bet par uzvarētāju kļuva Ukrainas sportists Iļja Kovtuns.

Kuljaks pagājušajā gadā Krievijas armijas sastāvā piedalījās militārajās mācībās.

Z burts uz Kuljaka krekla atradās Krievijas karoga vietā, kuru aizliegusi FIG, kas atcēlusi visus plānotos pasākumus Krievijā un Baltkrievijā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu