Birkentāls Otepē sasniedz karjeras labāko sasniegumu Pasaules kausa posmos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renārs Birkentāls
Renārs Birkentāls Foto: instagram.com

Renārs Birkentāls ceturtdien Otepē Pasaules kausa (PK) biatlonā posma desmit kilometru sprintā ierindojās 43. vietā, sasniegdams karjerā augstāko vietu, Aleksandrs Patrijuks ieņēma 80. vietu, un Edgars Mise 86. vietu.

Kārtējo uzvaru šosezon izcīnīja francūzis Kentēns Fijons-Majē, kurš finišēja pēc 22 minūtēm un 27,4 sekundēm.

Par 7,2 sekundēm atpalika norvēģis Sturla Holms Legreids, bet par 11,1 sekundi - vācietis Benedikts Dolls.

Pirmie seši un desmit no 11 pirmajiem biatlonistiem finišēja ar ideālu šaušanu.

Labākais no Latvijas biatlonistiem bija Birkentāls, kurš šaušanā aizvēra visus desmit mērķus un ieņēma 43. vietu, no uzvarētāja atpaliekot par minūti un 45,4 sekundēm.

Izcīnītā vieta Birkentālam ir labākais sasniegums karjerā PK posmos. Viņš tikai par 4,8 sekundēm atpalika no 40. vietas un punkta iegūšanas kopvērtējumam.

Patrijuks šaušanā guļus kļūdījās vienreiz, bet stāvus - trīsreiz, finišējot 80. vietā un Fijonam-Majē zaudējot trīs minūtes un 26,8 sekundes.

Savukārt Mise jau pirmajā šaušanā aizvēra tikai vienu mērķi, mērojot četrus soda apļus, bet pēc šaušanas stāvus soda apli nācās mērot vēlreiz. Viņš finišēja pēdējais no 86 startējušajiem biatlonistiem, no uzvarētāja atpaliekot četras minūtes un 16,8 sekundes.

Vīriešiem sprintā līderis ar 348 punktiem ir Kentēns Fijons-Majē. Viņam ar 292 punktiem seko zviedrs Sebastians Sāmuelsons un ar 272 punktiem - francūzis Emiljens Žakelēns.

Visu disciplīnu summā līderis ar 816 punktiem ir Fijons-Majē. Žakelēnam ir 591 punkts, bet Sāmuelsons sakrājis 564 punktus.

Piektdien notiks sprinta sacensības sievietēm, sestdien - sievietes un vīrieši sacentīsies distancē ar kopēju startu, bet svētdien noritēs jauktā stafete un jauktā pāru stafete.

Pasaules kausa posms biatlonā Otepē trasē Igaunijā notiek pirmo reizi. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu