"Mana balss ir spēcīgāka kā neatkarīgam mūziķim." Ralfs Eilands saņēmis piedāvājumu stāties politikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dziedātājs Ralfs Eilands
Dziedātājs Ralfs Eilands Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mūziķis Ralfs Eilands, kurš saņēma Valsts prezidenta Egila Levita Cildinājuma rakstu par ieguldījumu koncerta "Ukrainas brīvībai" rīkošanā, intervijā ar Uldi Rudaku laikraksta "Diena" pielikumā "SestDiena" atklāja, kādas ir viņa attiecības ar politiku un vai viņam piedāvāts stāties kādā partijā.

Uz jautājumu, vai Eilands varētu iedomāties sevi kā cilvēku, kas iet politikā, mūziķis atbildēja noraidoši.

"Lielos vilcienos politikai līdzi sekoju. Ik pa laikam uz brīdi atslēdzos, lai nesačakarētu savu mentālo veselību. Reizēm mēdzu pamatīgi uzvilkties, un rodas vēlme iesaistīties.

Partijās, lai arī ir piedāvāts, negrasos stāties, jo mana balss ir spēcīgāka kā neatkarīgam mūziķim, nevis kā kādas partijas biedram.

Uzskatu, ka pazaudētu pilnīgi visu sev doto uzticības kredītu, ja tagad ietu politikā," intervijā atklāj Eilands.

Viņš turpina: "Un savā ziņā es jau esmu politikā, bet kā mākslinieks. Gribot negribot mēs visi esam politikā. Arī čalis, kurš saka, ka viņš politikā neiesaistās, tāpēc sēž kaut kur Taizemes salā bez konta numura un taisa jogu. Arī tā ir sava veida politiskā nostāja."

Pilnu interviju ar Ralfu Eilandu lasiet laikraksta "Diena" pielikumā "SestDiena"!

Jau ziņots, ka 25. februārī laukumā pie Rīgas Kongresu nama notika koncerts "Ukrainas brīvībai", kuru rīkoja Eilands un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Valsts prezidents Egils Levits pauda pateicību par mūziķa pilsoniskā un patriotisku stāju, apņēmību, kopā sapulcinot mūziķus un cilvēku tūkstošus, lai paustu Latvijas atbalstu ukraiņu tautas cīņai par savas valsts brīvību, nosodījumu Krievijas karam pret Ukrainu.

Foto: koncerts "Ukrainas brīvībai"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu