VIDEO ⟩ "Roks pret okupāciju": Cēsīs norisinās rokkoncerts Ukrainas atbalstam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Saulrieta Koncertu" otrās sezonas noslēguma vakars (Ieva Akuratere)
Foto: "Saulrieta Koncertu" otrās sezonas noslēguma vakars (Ieva Akuratere) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien Cēsu pils parkā ar zināmāko pašmāju rokgrupu dalību norisinās atbalsta koncerts Ukrainai "Roks pret okupāciju". Pasākumā mūziķi vērš uzmanību uz Krievijas cietsirdīgo un nepieņemamo iebrukumu, ar ziedojumiem aicinot atbalstīt ukraiņu tautas cīņu par brīvību.

Vakara gaitā uzstājās tādas Latvijā plaši pazīstamas grupas kā "Pērkons", "Dzelzs vilks", "Inokentijs Mārpls", "Oranžās brīvdienas", Queentessence un Rihards Saule. Apmeklētājus pārsteidza arī iepriekš neizziņotas muzikālas performances.

Video: Rokkoncerts Ukrainas atbalstam

Koncerts, ko organizē Cēsu "Fonoklubs" un grupa "Oranžās brīvdienas", ir bezmaksas un tā laikā pasākuma apmeklētāji aicināti atbalstīt Ukrainas cilvēkus un bruņotos spēkus, zvanot uz "Ziedot.lv" tālruni 9000 6086. "Ir grūti aptvert to, kas pašlaik notiek vien dažu simtu kilometru attālumā no Latvijas.

Tas, kā katrs individuāli varam paust atbalstu, ir ne vien ziedojot, ja ir iespēja, bet arī skaļi stāstot par notiekošo Ukrainā - iestāties par cilvēktiesībām un pret šādu nepiedodamu agresiju" saka viens no pasākuma rīkotājiem - "Fonokluba" programmas direktors Marts Sildniks.

"Tā kā rokmūzika vienmēr ir asociējusies ar pretošanos tam, kas nepieņemams, vēlējāmies sniegt savu artavu, sarīkojot skaļu koncertu par godu īstajām šī laika rokzvaigznēm - apbrīnojami sīkstajiem ukraiņiem." 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu