Biatlonistei Bendikai 39. vieta Pasaules kausa posmā Otepē sprinta sacensībās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Edijs Pālens/LETA

Baiba Bendika piektdien Otepē izcīnīja 39. vietu Pasaules kausa (PK) devītā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās, Sanita Buliņa ieņēma 77. vietu, bet Annija Keita Sabule ierindojās 83. vietā.

Vējainajos laika apstākļos reti kura biatloniste piektdien iztika bez soda apļiem.

Uzvaru svinēja francūziete Žulija Simona, kura ar vienu kļūdu šaušanā finišēja pēc 20 minūtēm un 45,8 sekundēm, svinot pirmo uzvaru PK posmos šajā disciplīnā un ceturto individuālajās distancēs.

Viņa par 11 sekundēm apsteidza Vācijas biatlonisti Vanesu Foigtu, kurai tas bija pirmais goda pjedestāls PK seriālā, un par 12,8 sekundēm - norvēģieti Karulīni Ofigstu Knoteni, kura otro reizi PK posmos ierindojās trešajā vietā, atkārtojot savu labāko sasniegumu.

Abas šāva precīzi.

Bendika, kura startēja ar 28. numuru, šaušanā guļus netrāpīja pēdējos divos mērķos, bet šaušanā stāvus netrāpīja trešo šāvienu. Viņa ierindojās 39. vietā, no uzvarētājas atpaliekot minūti un 57,3 sekundes.

Sanita Buliņa, kura trasē devās ar 84. numuru, vienreiz kļūdījās šaušanā guļus. Viņa ieņēma 77. vietu, Simonai zaudējot trīs minūtes un 27,1 sekundi.

Annija Keita Sabule, startējot ar 66. numuru, tāpat kā Bendika, pirmajā šaušanā kļūdījās divreiz un otrajā vienreiz, ieņemdama 83. vietu 85 sportistu konkurencē un uzvarētājai zaudēdama četras minūtes un 39,4 sekundes.

Sprinta ieskaitē PK līdere ar 364 punktiem ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanne, otrā ar 316 punktiem ir zviedriete Elvīra Ēberja, bet aiz viņas ar 304 punktiem ir viņas māsa Hanna Ēberja. Bendika ar 64 punktiem ir 35. vietā.

Arī visu disciplīnu summā pirmā ir Reiselanne, iekrājot 759 punktus. Otrā ar 665 punktiem ir Elvīra Ēberga, bet trešo vietu ar 589 punktiem ieņem baltkrieviete Dzinara Aļimbekava. Bendika guvusi 108 punktus un ir 43. pozīcijā.

Bendika Pasaules kausa posmos šosezon augstāko vietu bija sasniegusi tieši sprintā, Hohfilcenē izcīnot devīto pozīciju, kas viņai ir karjerā otrs labākais rezultāts šajā disciplīnā.

Sabulei Pasaules kausā sprintā labākā vieta bija 65. vieta iepriekšējā posmā Kontiolahti, bet Buliņa iepriekšējā sezonā Estešundā ieņēma 32. vietu.

Sestdien sievietes un vīrieši sacentīsies distancē ar kopēju startu, bet svētdien noritēs jauktā stafete un jauktā pāru stafete.

Pasaules kausa posms biatlonā Otepē trasē Igaunijā notiek pirmo reizi. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu