"Beidzot sapratis, ka ticis maldināts." Putins noteicis mājas arestu FDD Operatīvās informācijas un starptautisko sakaru dienestu darbiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AP/Scanpix

Divas nedēļas pēc Kremļa iebrukuma Ukrainā Krievijas prezidents Vladimirs Putins vērsis represijas pret Federālā drošības dienesta (FSB) Operatīvās informācijas un starptautisko sakaru dienestu, Krievijas interneta mediju "Meduza" informējuši divi žurnālisti, kas jau daudzus gadus pēta Krievijas specdienestu darbību.

Runa ir par tā dēvēto FSB piekto dienestu - struktūrvienību, kas pirms kara sākuma gatavoja Putinam informāciju par politisko situāciju Ukrainā.

"Tieši piektā dienesta pienākumos ietilpa Vladimira Putina informēšana par politiskajiem notikumiem Ukrainā pirms iebrukuma.

Un nu šķiet, ka pēc divām kara nedēļām Putins beidzot sapratis, ka ticis vienkārši maldināts - piektais dienests, baidoties aizkaitināt vadītāju, ziņojis viņam to, ko viņš pats gribējis dzirdēt," teikts publikācijā.

Informācija no abu žurnālistu avotiem liecina, ka FDD piektā dienesta vadītājiem - ģenerālim Sergejam Besedam, kurš kopš 2014. gada iekļauts ASV un Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstos, un viņa vietniekam - noteikts mājas arests, kā iemeslu minot operācijām atvēlēto līdzekļu nelietderīgu izmantošanu un vāju izlūkošanas informāciju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu