VIDEO ⟩ Strēlnieka "Žalgiris" Lietuvas svētkos uzveic Eirolīgas līderus Šmitu ar "Barcelona"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Lino Žemgulio

Divu Latvijas basketbolistu pārstāvēto komandu duelī ULEB Eirolīgas 29.kārtā piektdien Kauņas "Žalgiris" ar Jāni Strēlnieku ierindā mājās pārspēja "Barcelona" vienību ar Rolandu Šmitu sastāvā.

Turnīra pastarīte "Žalgiris" kopvērtējuma līderi "Barcelona" uzvarēja ar rezultātu 91:84 (9:17, 26:18, 21:28, 35:21), priecējot sanākušos skatītājus Lietuvas Neatkarības atjaunošanas dienā.

Strēlnieks spēlēja 13 minūtes un piecas sekundes, bet punktus neguva, jo aizmeta garām visus piecus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu. Viņa rēķinā bija arī viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viens bloķēts metiens un viena piezīme.

Šmits sešās minūtēs un divās sekundēs realizēja savu vienīgo metienu, kas bija divu punktu vērtē. Šajā laikā viņš paguva pieļaut divas kļūdas un sakrāt piecas piezīmes.

"Žalgiris" sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Luks Lekavičs, 18 punkti bija Žefrijam Loverņam, 16 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas pārtvertas bumbas bija Edgaram Ulanovam, bet 14 punktus guva Nīlss Gifijs.

"Barcelona" rindās 26 punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Nikola Mirotičs, 16 punkti bija Nikolasam Laprovitolam, 15 guva Kails Kurics, bet 11 punkti bija "Žalgiris" audzēknim Rokam Jakubaitim.

Viesi pieļāva 22 kļūdas, septiņas no tām bija Mirotičam.

Spēles sākums gan Lietuvas klubam bija pagalam neveiksmīgs, jo piecās minūtēs un 40 sekundēs neizdevās gūt punktus, nonākot iedzinējos ar 0:9. Pirmos punktus guva Ulanovs ar tālmetienu, bet pirmais precīzais divpunktu metiens tika izdarīts divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām.

Otrajā ceturtdaļā "Žalgiris" jau izlīdzināja rezultātu un ieguva arī vadību, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 35:35 uz tablo. Otrā puslaika sākumā bieži mainījās vadība, taču trešās ceturtdaļas otrajā pusē barselonieši ieguva deviņu punktu pārsvaru.

Šmits ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē pēc Nika Kalatesa piespēles atzīmējās ar atmugurisku bumbas triecienu grozā no augšas, bet nākamajā minūtē piezīmju nastas dēļ maču noslēdza. "Žalgiris" kādreizējā trenera Šarūna Jasikēviča vadītā Spānijas vienība vadību nenoturēja un pieļāva daudz kļūdas, nespējot apturēt mājiniekus, kuri atgriezās priekšā un izcīnīja uzvaru.

Lietuvas klubs maču aizvadīja zili dzeltenās formās, tādējādi paužot atbalstu Ukrainai.

"Žalgiris" ar septiņām uzvarām 27 spēlēs turnīra tabulā ieņem pēdējo, 18.vietu, bet "Barcelona" ar 21 panākumu 27 cīņās ir pirmā.

Arī šosezon Eirolīgā bija pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika apturēta šīs valsts trīs vienību dalība turnīrā.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu