Kurdistānā nokrīt vairākas no Irānas izšautas raķetes. Amatpersonas noliedz, ka trāpīts ASV konsulātā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Twitter.com

Agrā sestdienas vakarā Irākas Kurdistānas reģiona galvaspilsēta Erbīlā, Irākas ziemeļos, nokritušas vairākas raķetes, paziņoja amatpersonas. Valsts televīzija atsaucās uz Irākas Kurdistānas veselības ministra teikto, ka sprādzienos nav “upuru vai cietušo”.

Kurdu drošības spēki paziņoja, ka pret Erbīlu tika izšautas 12 ballistiskās raķetes.

“Raķetes tika izšautas ārpus Irākas un Kurdistānas robežām, precīzāk, no austrumiem,” teikts Kurdistānas pretterorisma vienības paziņojumā presei.

Ziņu aģentūra AP citēja ASV aizsardzības amatpersonas teikto, ka raķetes izšautas no Irānas.

Irākas drošības spēku amatpersonas paziņoja, ka pret ASV konsulātu Erbīlā tika izšautas vismaz sešas raķetes, vēsta AP. Viņi piebilda, ka ēkā trāpīja vairākas raķetes.

Tomēr AP, atsaucoties uz kādu ASV amatpersonu, ziņoja, ka

nav pierādījumu, ka uzbrukums būtu vērsts tieši pret ASV konsulātu.

ASV Valsts departamenta pārstāvis to nosauca par “nežēlīgu uzbrukumu”, taču piebilda, ka nav ziņu par upuriem vai postījumiem ASV valdības objektiem.

Irākas raidorganizācija “Kurdistan24”, kuras studija atrodas netālu no ASV konsulāta, pēc uzbrukuma demonstrēja uz savas studijas grīdas stikla lauskas un gružus.

Pirms vairākām dienām Izraēlas triecienā netālu no Sīrijas galvaspilsētas Damaskas tika nogalināti divi Irānas Revolucionārās gvardes locekļi.

Irānas ziņu aģentūra IRNA ziņoja par uzbrukumiem Erbīlā, atsaucoties uz Irākas plašsaziņas līdzekļiem, taču neatklāja uzbrukumu izcelsmi.

IRNA paziņoja, ka uzbrukumi bija vērsti pret “divām Mossad bāzēm” Erbīlā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu