Navaļnijs aicina Krievijas iedzīvotājus iziet mītiņos pret karu Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ANTON ANTON KARLINER/SIPA/Scanpix

Dažādu Krievijas pilsētu centrālajos laukumos svētdien plkst. 14 pēc vietējā laika gaidāmi protesti pret karu Ukrainā, uz kuriem aicina ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, vietnē "YouTube" paziņoja Navaļnija līdzgaitnieki.

"Ķerto maniaku [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu visdrīzāk tagad apturēt varēs Krievijas tauta, ja iestāsies pret karu. Un tas ir grūts maratons. Cīņa līdz spēku izsīkumam. Ar bailēm un aizturēšanām. Tomēr tā noteikti nav bezjēdzīga cīņa. Tas nav simbolisks izmisuma žests," teikts video, kurā citēts Navaļnija sagatavots teksts.

Navaļnijs norādīja, ka pat oficiālie Krievijas statistikas dati liecina, ka karu Ukrainā neatbalsta 29% valsts iedzīvotāju. Kā uzskata Navaļnijs, protestu kustība kļūs arvien plašāka, kad cilvēkus sāks skart "sankcijas un ekonomikas katastrofa", kā arī "galvenās kara šausmas - zārki ar dēliem".

"Viss - no cenām veikalos līdz raudošai kaimiņienei, kuras tuvinieks gājis bojā par neko, mēģinot nogalināt nevainīgo, - atgādinās par to, ka notiek bezjēdzīgs karš. Ka ķertais vectēvs Putins tagad iznīcinās Ukrainu un sagraus Krieviju," uzsvēris Navaļnijs, aicinot ikkatru pievienoties protestos.

Pēc tam, kad Krievija 24.februārī iebruka Ukrainā, Navaļnijs un viņa komanda 2.martā aicināja Krievijas iedzīvotājus katru dienu iziet protesta akcijā pret karu. Nevalstiskā organizācija "OVD-Info" ziņojusi, ka kopš kara sākuma Krievijā protesta akcijās pret karu aizturēti 14 000 cilvēku.

Protesta akcijas un aizturēšanas Krievijā notiek katru dienu. Visvairāk aizturēti tādās akcijās bija 6.martā - vairāk nekā 5400 cilvēku 74 Krievijas pilsētās. Tas ir lielākais diennaktī aizturēti skaits modernās Krievijas vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu