"Paldies, ka bijāt ar mums!" Krievijas šovbiznesa zvaigznes atvadās no "Instagram"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: instagram/xeniasobchak,agataagata,maxgalkin

Naktī uz 14. martu Krievijā tika bloķēta piekļuve vietnei "Instagram". Reaģējot uz notikušo, Krievijas šovbiznesa zvaigznes teica emocionālus atvadvārdus. 

TV personība Ksenija Sobčaka pateicās saviem 9 miljoniem sekotāju, ka viņus interesēja viņas "Instagram" saturs, ikdienas aktivitātes un komūna, ko viņa veidoja daudzus gadus. 

Taču pēc tam viņa dalījās ar video, rakstot, ka vēlas, lai tieši šis ir pēdējais ieraksts. "Tie bija skaisti gadi, bet tagad ir skaidrs, ka tie bija labākie gadi. Es vienmēr esmu ticējusi Krievijai - es tur radīju uzņēmumus, darba vietas, strādāju ļoti, ļoti smagi, daudz nopelnīju. Domāt, ka "kādu dienu es atpūtīšos" - tā bija kļūda. Banālais "netaupi nākotnei, jo tā neeksistē, ir tikai šeit un tagad" izrādījās patiesība. (..) Vienīgā lieta, ko mēs varam darīt, ir saglabāt cilvēcību. Izrādiet žēlastību, glābiet un palīdziet tiem, kuriem jūs varat. Neienīstiet tos, kuri jūs nolād un ienīst par to, ka jums pasē rakstīts "dzimis Krievijā". (..) "Parūpējieties par Krieviju" neizdevās, taču "Mīliet Krieviju" vienmēr būs ar mums."

Humorists Maksims Galkins savā "Instagram" īsajā stāstiņā dalījās ar linku uz "Telegram" kanālu. Līdzīgi darīja ar citas Krievijā populāras slavenības, tostarp ukraiņu dziedātāja Anna Sedokova, šova "Vakars ar Urgantu" (Вечерний Ургант) vadītājs Ivans Urgants, komiķis Gariks Harlamovs, un daudzi citi. "Telegram" un "VKontakte" kļuvušas par Krievijas zvaigžņu "Instagram" aizstājvietnēm, kur viņi turpina komunicēt ar faniem.

Reperis Morgenšterns "Instagram" pēdējo ierakstu veltīja savai jaunajai dziesmai. "12. datums, 12:12. Varbūt mans pēdējais "Instagram" ieraksts, LOL. Dziesmu izdošu 14. martā, manam brālim tad būs 12 gadi."

TV personība Ļera Kudrjavceva pie saviem sekotājiem vērsās "Instagram" īsajos stāstiņos: "Mēs atvadāmies cits no cita - man ir 4,4 miljoni sekotāju. Draugi, paldies, ka bijāt ar mani, bet man ir VPN (privātā virtuālā tīkla izmantošana - red.), iespējams, vēl kādreiz tikšu iekšā "Instagram". (..) Gribu aicināt jūs izlasīt Eleonoras Porteras grāmatu "Polianna" - par mazu meiteni, kura katros sūdos mēģināja atrast ko pozitīvu. Mums to droši vien paveikt ir ļoti grūti, jo dzīve mums diktē savus noteikumus un tiesības."

Dziedātāja Olga Orlova: "Man ir žēl, ka man no jums ir jāatvadās, bet es cenšos neļauties šim stāvoklim. Esmu pateicīga ikvienam no jums par šiem daudzajiem gadiem kopā. Jūs esat labākie! Katru dienu es kļuvu labāka, pateicoties jums!"

Savukārt dziedātāja un Krievijas šovbiznesa zvaigzne Olga Buzova publiskoja teju septiņu minūšu garu video, kur, nespējot valdīt asaras, pateicās saviem 23 miljoniem sekotāju par 12 kopā pavadītiem gadiem "Instagram". 

Ardievas "Instagram" teica arī dziedātāja Lolita Miļavska. Lai arī Miļavska sākotnēji bija skeptiski noskaņota pret populāro aplikāciju, tā viņai daudz palīdzējusi - gan koncertu un jaunu dziesmu reklamēšanā, gan komunikācijā ar faniem. "Paldies visiem, kuri bija kopā ar mani! Cilvēki ir tik dažādi - dzīvespriecīgi, jauki, no dažādām paaudzēm un atšķirīgiem skatījumiem. Es jums lūdzu un novēlu palikt kopā ar mani. Mēs neatvadāmies!"

Šova "Орёл и решка" vadītāja, blogere Nastja Ivļejeva rakstīja: "Draugi, pat ja rīt nekas nemainās, lai šis ieraksts kalpo kā mana atzīšanās jums mīlestībā! Paldies, ka pieņēmāt mani un ļāvāt man eksperimentēt un radīt! Paldies, ja ļāvāt būt man ar visiem plusiem un mīnusiem! (..) Esmu atvērta jauniem horizontiem!"

Krievijā populārā aktrise Agata Muceniece, kuras saknes meklējamas Latvijā, arī atvadījās no "Instagram". "Dārgais "Instagram"! Es tevi mīlēju! Ar visu manu sirdi! Paldies, ka biji ar mani! P.S. Es aizcērtu durvis lidojošā gaitā. P.S. 2 - Es atvēru durvis, lai izbāztu galvu, bet viņi mani nobloķēja pavisam," rakstīja Muceniece.

Jau ziņots, ka Krievijas mediju regulators ierobežojis piekļuvi vietnei "Instagram" pēc tam, kad prokuratūra sāka izmeklēšanu pret sociālā tīkla māteskompāniju "Meta".

"Sociālais tīkls "Instagram" izplata materiālus ar aicinājumiem vardarbīgi vērsties pret Krievijas Federācijas pilsoņiem, arī militārpersonām," savu lēmumu pamatoja Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor".

Krievija sākusi krimināllietu pret "Facebook" un "Instagram" māteskompāniju "Meta" par "aicinājumiem nogalināt krievus", paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Sociālo tīklu "Facebook" un "Instagram" lietotājiem dažās valstīs, arī Baltijas valstīs, Ukrainā, kā arī pašā Krievijā, atļauts aicināt uz vardarbīgu pretestību Ukrainā iebrukušajai Krievijas armijai, kā arī vēlēt nāvi Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam vai Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu