Jaunas detaļas par slepkavību Pļavniekos. Noziedznieku mašīnā atradusies vēl viena persona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pagājušas trīs dienas pēc slepkavības Pļavniekos, kurā apšaudīts "Toyota Land Cruiser" apvidus auto un nogalināts vīrietis. Valsts policija izmeklēšanas interesēs pagaidām plašāk komentēt notikušo nevēlas. Taču raidījumam "Degpunktā" izdevās uzzināt jaunumus par noziegumu, apkopojot aculiecinieku sniegto informāciju un sociālajos tīklos pieejamos datus.

Visu nedēļas nogali slepkavību izmeklētājiem un ekspertiem brīvdienu nebija – tā ziņo aculiecinieki, kas novērojuši policistu rosību pie automazgātuves un kafejnīcas telpām, kur piektdien notika slepkavība.

Nozieguma vietu likumsargi cītīgi pētīja arī pirmdienas, 14. marta, pusdienlaikā. Tika noņemts vienas ēkas fasādes dekoratīvais apšuvums, visdrīzāk ar mērķi atrast lodes. Strādāts arī ar videonovērošanas kamerām, lai iegūtu pēc iespējas vairāk ierakstu un rekonstruētu pilnu nozieguma gaitu.

Interneta vidē publicēts tikai mazs fragments ar "Toyota" spēkrata apšaudi, taču, spriežot pēc sacaurumotās mašīnas, slepkavas pret šoferi vērsa uguni, vēl pirms no "Chrysler" izlēca slepkava, kurš, iespējams, izdarīja kontrolšāvienu.

No videomateriāla var spriest, ka bez "Chrysler" šofera un bez vīrieša, kas skrēja pie upura, bandītu spēkrata salonā atradās vēl trešais cilvēks, kas arīdzan šāva pa "Toyota" no aizmugures. Kustīgs siluets un šāvienam raksturīgs dūmu mākonis parādās "Chrysler" loga caurumā, pasažiera pusē.

Uz "Toyota" spēkrata var saskaitīt vismaz trīs ložu caurumus no mašīnas aizmugurējās daļas. Pieļaujams, ka divas no tām izgājušas cauri mašīnai, aizķerot priekšējo vējstiklu, bet viena lode trāpīja salona griestos. Tāpat cauršauts aizmugurējais stikls. Vēl divi caurumi fiksēti durvīs vadītāja pusē.

Slepkavu atkāpšanās maršruts veda pa Keldiša ielu, pieļaujams, ka tālāk "Chrysler" nogriezās pa kreisi uz Lubānas ielu, Dreiliņu aplī izvēlēta nobrauktuve uz Ulbroku, bet pēcāk iestūrēts vienā no sānielām, kas ved uz kādu industriālo teritoriju.

Vairāk informācijas "Degpunktā" sižetā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu