Advokātiem nav zināms, kur atrodas propagandas kanāla redaktore, kas ēterā demonstrēja pretkara plakātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas "Pirmā kanāla" redaktore Marina Ovsjaņņikova.
Krievijas "Pirmā kanāla" redaktore Marina Ovsjaņņikova. Foto: pchikov/Twitter

Advokātiem nav izdevies sazināties ar Krievijas "Pirmā kanāla" redaktori Marinu Ovsjaņņikovu, kura tika aizturēta pēc tam, kad pirmdienas, 14. marta, vakarā televīzijas tiešraidē demonstrēja kadrā pretkara plakātu. Gaidāms, ka sievietei tiks izvirzītas apsūdzības.

To, ka vairāk nekā 12 stundas pēc notikušā advokātiem nav izdevies noskaidrot divu bērnu mātes atrašanās vietu, izdevumam "Meduza" un "Telegram" kanālam "Varam paskaidrot" apstiprināja advokāti Daņiils Bermans un Anri Ciskarišvili. Savukārt tīmekļa izdevumam "The Insider" to apliecināja advokāts Dmitrijs Zahvatovs.

Sākotnēji juristi domāja, ka viņa no studijas aizvesta uz policijas iecirkni "Ostankino" vai arī televīzijas kompleksā esošo policijas iecirkni, tomēr atrast Ovsjaņņikovu nav izdevies.

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā "Pirmā kanāla" tiešraides ziņu programmā "Vrejma" ("Laiks") brīdī, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās Ovsjaņņikova ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

Vēl pirms akcijas Ovsjaņņikova ierakstījusi video, kurā atvainojas par piedalīšanos propagandā un aicina apturēt karu Ukrainā. Video publicēts sociālajos medijos.

"Tas, kas šobrīd notiek Ukrainā, ir noziegums, un Krievija ir valsts agresors, un atbildība par šo agresiju gulstas tikai uz viena cilvēka sirdsapziņas, un šis cilvēks ir Vladimirs Putins," video saka Ovsjaņņikova.

"Diemžēl pēdējos gados es strādāju "Pirmajā kanālā", nodarbojoties ar Kremļa propagandu, un man par to tagad ir liels kauns.

Kauns par to, ka ļāvu runāt melus no televizoru ekrāniem, par to, ka ļāvu zombēt krievu cilvēkus. Mēs klusējām 2014.gadā, kad tas viss tikai sākās, mēs negājām mītiņos, kad Kremlis saindēja Navaļniju," viņa atzīst.

"Vēl desmit mūsu pēcteču paaudzes neatmazgāsies no šī brāļu kara kauna. Mēs, krievu cilvēki, esam domājoši un gudri, tikai mūsu spēkos ir apturēt visu šo neprātu. Izejiet mītiņos, nebaidieties ne no kā, viņi nevar sasēdināt mūs visus," mudināja Ovsjaņņikova.

Gaidāms, ka "Pirmā kanāla" redaktorei tiks izvirzītas apsūdzības par Krievijas bruņoto spēku diskreditāciju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu