VIDEO ⟩ "Pieprasījums ir ļoti liels." Iedzīvotāji Latgalē turpina skatīties Kremļa propagandas kanālus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zhenya Voevodina/Shutterstock

Pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai Latvijā aizliegta daudzu Krievijas un Baltkrievijas televīzijas kanālu rādīšana, taču iedzīvotāji Latgalē turpina skatīties propagandas kanālus, izmantojot nelegālas ierīces. Tagad pieprasījums pēc tām ir ļoti liels, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vēl pirms kara Ukrainā normatīvais regulējums paredzēja naudas sodu, ja televīzijas kanālu uztveršanai tiek izplatītas neatļautas ierīces, piemēram, nelegālas satelītantenas. Bet tagad atbildība noteikta arī televīzijas skatītājiem.

Par šādu nelegālu ierīču izmantošanu, kas ļauj skatīties šobrīd Latvijā daudzus aizliegtos Krievijas un Baltkrievijas televīzijas kanālus, paredzēts brīdinājums vai sods līdz 700 eiro.

Raidījums noskaidroja, ka Latgalē, Rēzeknes un Krāslavas novadā, Latvijas iedzīvotāji turpina skatīties aizliegtos televīzijas kanālus, izmantojot nelegālas satelītantenas. Daži no iedzīvotājiem nevēlējās par kanālu skatīšanos runāt, bet citi norādīja, ka pārdzīvo par notiekošo Ukrainā, bet neizteica skaidru nosodījumu Kremlim.

Lielāko daļu pašmāju komersantu piedāvājumu iegādāties neatļautas satelītantenas, kas uztver plašu klāstu aizliegto televīzijas kanālu, raidījuma veidotājiem nebija grūtības sameklēt. Piemēram, viens no komersantiem ir uzņēmums "Pultex.lv". Uzrunājot uzņēmuma pārstāvi, raidījums noskaidroja, ka pieprasījums pēc nelegālajām ierīcēm ir ļoti liels, tāpēc nelegālie satelītuztvērēji šobrīd nav pieejami, bet aprīlī tos varēs iegādāties.

Uzņēmums "Silko serviss" arī piedāvā iespēju skatīties nelegālos kanālus. Tā pārstāvis iedrošināja iegādāties nelegālo pakalpojumu: lai gan noteikts daudzu televīzijas kanālu rādīšanas aizliegums, policija neesot tiesīga ienākt mitekļos, lai pārbaudītu tajos esošās ierīces.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu