Jurašs: Dzīvības briesmas ir klātesošas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Bijušais Saeimas deputāts Juris Jurašs ("Konservatīvie") Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" norādīja, ka ukraiņi ar katru dienu paliek jaudīgāki un neuzvaramāki. Nolicis deputāta mandātu, Jurašs iestājies brīvprātīgo bataljonā Ukrainas aizstāvībai. Bijušais deputāts ziņo, ka viņa bataljons tiek sūtīts uz karstākajiem kaujas punktiem pie Kijivas.

Jurašs ieradās Ukrainā pagājušās nedēļas sākumā. Viņš ir iestājies starptautiskajā brīvprātīgo bataljonā, kura sastāvā ir ārzemnieki. Jurašs nevarēja detaļās komentēt, kādus tieši uzdevumus viņš veic, tomēr ziņoja, ka bataljons tikko kā atgriezies Kijivā no pilsētas pievārtē esošās Irpiņas, kur pēdējās dienās notiek kaujas.

Bijušais Saeimas deputāts skaidroja, ka bataljona komandieris ir tas, kurš nosaka uzdevumus, ko katrs no karavīriem dara, tajā skaitā arī viņš. "Mēs faktiski katru dienu esam vai nu Irpiņā, vai Brovaros, tur, kur ir tiešā frontes līnija ar okupācijas karaspēku. Darām visu, lai stiprinātu ukraiņu pozīcijas. Uzdevumi ir daudzi un dažādi," stāstīja Jurašs.

Viņš atzīmēja, ka izvēlējies iestāties bataljonā, jo tādā veidā var Ukrainai palīdzēt visvairāk.

Ukraiņu kaujas spars esot apbrīnojams, norādīja Jurašs. Tomēr viņš atzīst, ka dzīvības briesmas ir klātesošas. Vienu dienu Irpiņā kādā ēkā apspriedis dienas uzdevumus, nākamajā dienā ēkas vietā bijušas drupas.

"Tas, kas ir vissarežģītākais, ir, protams, redzēt blakus nāvi. Redzēt, kā mirst komandas biedri. Protams, tās kategorijas, kurās cilvēki spriež šajos kara apstākļos, ir savādākas," stāstīja vīrietis.

Kā norādīja Jurašs, parasti nāvei seko bēdas tāpēc vien, ka miris cilvēks, tagad klāt ir arī nožēla, ka konkrētais kareivis varēja vēl uzspridzināt kādu tanku vai noturēt kādu pozīciju.

"Aizvakar Irpiņas iedzīvotājs atnāca pie mūsu bataljona vīriem, atnesa granātmetēju, kurš bija palaistā stāvoklī, atnāca ar diviem Kalašņikova automātiem, lai tos nodotu bataljona vīriem. Un tieši šis tāds spilgts piemērs bija, kur faktiski jauns puisis, kā viņu dēvēja vietējie – virtuozs, kurš ar šo granātmetēju bija iznīcinājis vairākas tehnikas vienības, diemžēl krita, jo netālu sprāga lādiņš," stāstīja Jurašs.

Jurašs uzsvēra, ka, neskatoties uz karu, cilvēki tik un tā cenšas saglabāt pozitīvas emocijas, viens otru uzmundrinot ar jokiem un dziesmām.

Viņš uzskata, ka galu galā uzvarēs tas, kuram būs labāks materiāltehniskais nodrošinājums, tāpēc ļoti svarīgs ir citu valstu atbalsts. Viņš stāstīja, ka arī brīvprātīgo bataljonam pienāk gan jaunas bruņuvestes, gan ieroči. Kopumā Ukrainas spēki ar katru dienu kļūstot jaudīgāki un neuzvaramāki. Kā norādīja Jurašs, viņa plāns ir palikt Ukrainā līdz uzvarai.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu