Zelenskis aicina draudzīgu valstu līderus uz Kijivu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzaicināja draudzīgu valstu līderus apmeklēt Kijivu, vienlaikus brīdinot, ka šāda vizīte var būt bīstama.

Zelenskis to paziņoja videouzrunā, kas publicēta sociālajā tīklā "Facebook".

"Kijivu šodien apmeklēja triju partnervalstu, triju Ukrainas draugu valstu - Polijas, Čehijas un Slovēnijas - līderi. Poliju pārstāvēja arī vicepremjers Jaroslavs Kačiņskis. (..) Es priecājos satikties, priecājos parunāt tieši, dzīvajā, mūsu galvaspilsētā. Tas ir svarīgs atbalsts.

Kad okupantiem mūsu Kijiva ir mērķis, ir īpaši svarīgi un īpaši drosmīgi būt šeit, blakus mums, blakus draugiem. Tā izpaužas līderība," paziņoja Zelenskis.

"Un es uzaicinu visus Ukrainas draugus apmeklēt Kijivu. Šeit var būt bīstami. Tā ir. Jo mūsu debesis vēl nav slēgtas Krievijas raķetēm un lidmašīnām," uzsvēra Ukrainas prezidents.

"Lēmums par mūsu gaisa arsenāla pastiprināšanu vēl nav pieņemts. Mēs neesam saņēmuši lidmašīnas. Tomēr (..) Jūs noteikti zināt, ka visu pasaules cilvēku skatieni tagad ir pievērsti tieši mūsu galvaspilsētai, ukraiņiem. Tāpēc katrs, kurš ir ar mums, saņems pateicību - ne tikai mūsu, bet arī citu pasaules tautu [pateicību]. Katram, kurš ir ar mums, ir iespēja kļūt par īstu varoni," sacīja Zelenskis.

Jau ziņots, ka otrdien Kijivā uz sarunām ar Zelenski un Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu ieradās Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis un vicepremjers Jaroslavs Kačiņskis, Čehijas premjerministrs Petrs Fiala un Slovēnijas premjers Janezs Janša.

Zelenskis nosauca šo vizīti par spēcīgu atbalsta apliecinājumu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu