Īlons Masks ar nebijušu apņēmību plāno dzīvi ārpus Zemes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Mccv/shutterstock

Nesen Īlons Masks un dziedātāja Graimsa (Klēra Bušē) kļuvuši par vecākiem otrajam kopīgajam bērnam. Lai gan domājams, ka arī Īlona jaunākā atvase nāk no planētas Zeme, miljardieris ar nebijušu apņēmību vēlas doties kosmosā. 

Nesenākajā intervijā izdevumam "Vanity Fair" Graimsa atklāja, ka Īlons jau 2020. gadā domājis par došanos kosmosā. Viņš plānojis tuvāko desmit gadu laikā nokļūt uz Marsa. Toreiz Graimsa gaidīja abu pirmdzimto atvasi un tādēļ vēlējās, lai miljardieris uz šīs planētas paliek ilgāk - 20 gadus. Tomēr Īlons domas par Zemes pamešanu nemainīja: "Es teicu, ka došos uz Marsu jau pirms viņas grūtniecības."

Īlons nekad nav slēpis, ka pēc iespējas ātrāk vēlētos pārcelties uz Marsu. Arī šim nolūkam tika izveidots "SpaceX". 2021. gada decembrī Īlons Masks žurnālam "Times" atklāja, ka būšot pārsteigts, ja tuvāko piecu gadu laikā nenotiks nolaišanās uz Marsa. Viņš piepilda: "Nākamais lielais projekts ir uzbūvēt patstāvīgi funkcionējošu pilsētu uz Marsa un nogādāt tur radības no Zemes."

Lai gan Graimsa šobrīd vēlētos, lai viņas bērnu tēvs uz Zemes paliktu ilgāku laiku, arī viņa pati gatava sekot Maska piemēram un doties uz citu planētu. "Es droši vien došos, kad man būs apmēram 65 gadi," domās par nākotni dalās dziedātāja. 

Graimsa uzskata, ka Īlona mērķis apdzīvot citas planētas ir cēls un tiek darīts cilvēces labā. "Lai vai kā, domāju, ka arī citu cilvēku vārdā varu novēlēt - Īlon Mask, ceru, ka tavi sapņi par došanos uz Marsu līdz 2030. gadam piepildīsies," piebilst dziedātāja. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu