ES sankcijām pakļautais "Yandex" izpilddirektors atkāpies no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Yandex" izpilddirektors Tigrans Hudaverdjans.
"Yandex" izpilddirektors Tigrans Hudaverdjans. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas interneta tehnoloģiju uzņēmuma "Yandex" izpilddirektors Tigrans Hudaverdjans atkāpies no amata. Viņš iekļauties Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju sarakstā.

"Tigrans Hudaverdjans atkāpies no "Yandex" izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka amatiem," norāda uzņēmums, piebilstot, ka šīs izmaiņas spēkā stājušās nekavējoties.

Jau ziņots, ka ES apstiprinājusi ceturto sankciju kārtu pret Krieviju, pastiprinot spiedienu pret fiziskajām un juridiskajām personām, kas atbildīgas par karu pret Ukrainu.

Otrdien, 15. martā, ES oficiālajā vēstnesī publicētas jaunās ES sankcijas Krievijai par agresiju pret Ukrainu. Jaunajām sankcijām pakļautas 15 fiziskās personas, tostarp Hudaverdjans.

Pret pašu "Yandex", kas bieži vien tiek dēvēts par Krievijas "Google", sankcijas nav noteiktas.

Autotransporta direkcijas vērtē Hudaverdjana saistību ar Latvijā reģistrēto "Yandex Taxi"

Autotransporta direkcija vērtē Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļautā Krievijas informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas "Yandex" izpilddirektora Tigrana Hudaverdjana saistību ar Latvijā reģistrēto tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēju "Yandex.Taxi", informē Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Viņa norādīja, ka informāciju par Hudaverdjana iekļaušanu sankciju sarakstā ATD ir saņēmusi trešdienas rītā.

Šobrīd direkcija vērtē Hudaverdjana saistību ar "Yandex.Taxi", kas darbojas ar mobilo lietotni "Yandex Go". Plone norādīja, ka juridisko saistību konstatēšanas gadījumā "Yandex.Taxi" reģistrācija Latvijā tiks anulēta un mobilās aplikācijas "Yandex Go" darbība Latvijas teritorijā tiks bloķēta.

"Yandex Taxi" pārstāvji norādīja, ka "Yandex Go" serviss Latvijā turpina darboties kā ierasts.

Kompānijā pauda, ka Hudaverdjanam sankcijas ir piemērotas kā privātpersonai, tāpēc ne Krievijas "Yandex", ne kādam no tā meitasuzņēmumiem nav piemērotas sankcijas ASV, ES vai Lielbritānijā.

"Yandex Taxi" pārstāvji arī norādīja, ka 15. martā Hudaverdjans nekavējoties atkāpās no izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka amatiem "Yandex" un tā Nīderlandes meitasuzņēmumos. "Yandex Taxi" nav Hudaverdjana kontrolē.

"Taxi BV", kas nodrošina servisu Latvijā, nav piemērotas sankcijas ASV, ES vai Apvienotajā Karalistē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu