Rīgā aiztur jauniešus par Nīderlandē pasūtītu narkotiku tirgošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgā Valsts policija aizturējusi divus jauniešus par Nīderlandē pasūtītu narkotiku tirgošanu, ziņo Valsts policija.

Policija bija saņēmusi informāciju no kurjerdienesta kompānijas par vīrieti, kurš ilgstoši saņem aizdomīgus pasta sūtījumus no Nīderlandes.

Pārbaudot saņemto informāciju, apstiprinājās aizdomas par narkotisko vielu nelikumīgu apriti, un policija sāka kriminālprocesu, kurā 11.martā policisti aizturēja 2005. un 2003.gadā dzimušus jauniešus.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka 2003.gadā dzimušais vīrietis narkotiskās vielas iegādājies tumšajā tīmeklī "Darknet", pasūtot tās no Nīderlandes, un tās saņemtas, izmantojot kurjerdienestu starpniecību.

Sūtījumu saņemšanā vīrietis iesaistījis 2005.gadā dzimušo līdzdalībnieku. Iegūtās narkotikās vielas 2003.gadā dzimušais vīrietis pārdevis klientiem Latvijā, un, visticamāk, ar to nodarbojies jau gadu.

Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā Rīgā, Iļģuciemā, policisti atsavināja apmēram vienu kilogramu mefedrona un 0,5 gramus kafentanila.

Jauniešiem draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem.

2003.gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, savukārt līdzdalībniekam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu