"Elko grupa" pārtrauks Krievijas struktūrvienības darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ELKO/Publicitātes foto

Informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītāja AS "Elko grupa" rosina ar investoru piekrišanu veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu, teikts "Elko grupas" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Līdz ar to "Elko grupa" lūdz investoriem atļaut "Elko grupai" atsavināt kapitāldaļas divos būtiskos meitasuzņēmumos Krievijā - "Elko Rus Ltd" un "Torgovij dom Absoļut". Investoriem atļaujas jāiesniedz līdz 30.martam.

Paziņojumā minēts, ka kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum.

Tāpat paziņojumā biržai teikts, ka "Elko grupa" respektē un ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas.

Šo sankciju rezultātā piegādes ķēdes darbība un preču kustība uz Krieviju ir apturēta, un vairāki pasaules IT ražotāji, kas ir pārstāvēti "Elko grupas" produktu portfelī, arī ir paziņojuši par politisku lēmumu pamest Krievijas tirgu. Klātbūtne Krievijas tirgū arī reputācijas risku dēļ pašlaik kavē uzņēmējdarbības attīstību citos tirgos, norāda "Elko grupa".

Pamatojoties uz iepriekš minētajiem apsvērumiem, "Elko grupas" akcionāri ir pieņēmuši lēmumu pārtraukt Krievijas struktūrvienības darbību un rosina ar investoru piekrišanu veikt divu Krievijas meitasuzņēmumu akciju atsavināšanu.

Krievijas struktūrvienības reorganizācijas rezultātā samazināsies ne tikai riski, kas ir saistīti ar Krievijas tirgu, bet arī "Elko grupas" bilance kļūs labāk kapitalizēta, teikts paziņojumā biržai.

Tajā norādīts, ka plānotajam darījumam būs pozitīva ietekme uz "Elko grupu", jo uzlabosies "Elko grupas" pašu kapitāla īpatsvars un procentu seguma rādītāji, būs mazāks aizņemto līdzekļu īpatsvars, jo Krievijas struktūrvienības finansējums paliks tās bilancē un neietekmēs "Elko grupu".

Tāpat kā pozitīva ietekme minēta mazāka ar Krievijas tirgu saistītā politiskā riska ietekme uz "Elko grupas" turpmāku darbību, novērsts Krievijas rubļa valūtas risks, pamatdarbības izdevumu (OPEX) optimizācija, jo samazināsies izmaksas, kas saistītas ar Krievijas struktūrvienības risku pārvaldību.

Jau vēstīts, ka "Elko grupas" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 1,853 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā 2020.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 30,4% un bija 39,429 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1993.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,901 miljons eiro. "Elko grupas" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu