Dzīvnieku patversme "Mežavairogi" aicina palīdzēt Ukrainā palikušajiem dzīvniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dzīvnieku patversme "Mežavairogi"

Dzīvnieku patversme "Mežavairogi" aicina palīdzēt nopirkt barību Ukrainas pamestajiem dzīvniekiem un sniegt palīdzību badā esošajiem dzīvniekiem, "Apollo" informēja patversmes pārstāvji.

"Ukrainā palikušie suņi un kaķi ārkārtīgi lūdz Tavu palīdzību, lai spētu izdzīvot šo grūto kara laiku!" raksta biedrības pārstāvji.

Pirms vairākām dienām ar "Mežavairogiem" sazinājās dzīvnieku aizsardzības biedrība no Ukrainas (patversmes koordinātas precizēt nedrīkst drošības apsvērumu dēļ). Patversmē šobrīd ir izmitināti 40 suņi. Patversmes brīvprātīgie katru dienu baro arī pilsētā uz ielas palikušos suņus, to skaits ik dienas kļūst aizvien lielāks.

"Jā, Ukrainā arī pirms kara bija daudz bezsaimnieka dzīvnieku. Taču tagad tiem ir pievienojušies tie, kuru saimnieki ir vai nu nogalināti, vai devušies bēgļu gaitās, atstājot tos Ukrainā uz ielas.

Viņiem nav tādu iemaņu, lai izdzīvotu kara plosītajā Ukrainā. Viņi ir apjukuši, nobijušies un izsalkuši," teikts paziņojumā.

Lai ik dienu pabarotu patversmes un patversmes reģionā mītošos dzīvniekus, šobrīd ir nepieciešami aptuveni 100 kilogramu barības dienā. Ik dienu patversmes brīvprātīgie baro vairāk nekā 500 dzīvnieku. Barības rezerves ir katastrofāli izsīkušas. Vairumtirdzniecības noliktavās vairs nav iespējams iegādāties pietiekamu daudzumu barības.

Diemžēl Latvijā nevar uzņemt vairākus tūkstošus dzīvnieku no Ukrainas, bet ir iespējams palīdzēt aprūpēt tos, kas dzīvo kara plosītajā Ukrainā, nu jau - uz ielas.

"Mēs esam vienojušies ar biedrību "Viegli palīdzēt", kas ir atradusi iespēju, kā droši nogādāt barību dzīvniekiem tieši uz patversmi Ukrainā (atgādinām - patversmes koordinātas precizēt nedrīkstam drošības apsvērumu dēļ).

Saņēmēji būs brīvprātīgie, kuri baro un aprūpē patversmē un tās apkārtnē klīstošos dzīvniekus. Diemžēl patversmes brīvprātīgo pieredze liecina, ka palīdzība, kas tiek nosūtīta tikai līdz robežai, līdz viņiem nenonāk.

Pirms nedēļas viņiem no Polijas tika izsūtīta krava ar dzīvnieku barību, diemžēl līdz patversmei cilvēku sagādātā palīdzība tā arī nenonāca…" raksta patversmes pārstāvji.

Barība tiks pirkta centralizēti ar īpašām atlaidēm. Ar atskaiti par barības piegādi un saņemšanu būs iespējams iepazīties fotogrāfiju un video veidā.

"Jā, tieši Tu vari palīdzēt ar savu ziedojumu kara izpostītās Ukrainas pamestajiem mājdzīvniekiem! Savukārt mēs parūpēsimies, lai barība tiek nogādāta tieši pie tiem, kuriem tā šobrīd ir ļoti nepieciešama. Ziedojumus šodien lūdz daudzi. Taču mums ir iespēja saglabāt dzīvības. Pievienotajos video redzami reāli dzīvnieki, kurus aprūpē brīvprātīgie Ukrainā," raksta "Mežavairogi".

Konts ziedojumiem:

Biedrība Dzīvnieku patversme Mežavairogi

Reģ.nr. 40008187785

Swedbank

LV37HABA0551037004366

Ziedojums Ukrainas dzīvniekiem

Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot dzīvnieku patversmei "Mežavairogi" pa tālruni 24422440.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu