VIDEO ⟩ "Agresija ne tikai komentāros, bet arī Ukrainas atbalsta pasākumos." Ko Daugavpilī domā par Krievijas sākto karu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas, Eiropas Savienības un Ukrainas valsts karogi pie Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas.
Latvijas, Eiropas Savienības un Ukrainas valsts karogi pie Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kāda nostāja par Krievijas iebrukumu Ukrainā ir Daugavpilī, kurā aptuveni puse iedzīvotāju ir krievu tautības? Atbildes meklēja "TV3 Ziņas" žurnālisti.

"Krievvalodīgajiem ir tāds divkāršs šoks – no tā, kas ir noticis, un no tā, kā viss, kas ir noticis, tomēr asociējas ar etnisko dzimteni, ar Krieviju, un to ir grūti saprast un pieņemt, tāpēc daudziem pirmā reakcija varbūt nav adekvāta. Daugavpilī mēs redzam agresiju ne tikai komentāros, bet arī Ukrainas atbalsta pasākumos –

Krāslavā cilvēki mēģināja aizdedzināt Ukrainas karogu, pie mums garāmbraucēji atbalsta mītiņa dalībniekus speciāli apšļakstīja ar ūdeni no peļķēm,"

raksta portāla "chayka.lv" galvenā redaktore Inna Plavoka.

Atšķirībā no citām pilsētām Daugavpilī Ukrainas karogu nevar manīt teju nekur. Tā nav pat pie pilsētas domes ēkas. Kādēļ tā – pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš žurnālistiem komentēt negribēja.

Protestu šonedēļ nācās piedzīvot Broka mūzikas vidusskolas direktoram Aivaram Brokam, jo viņš pie skolas pēc paša iniciatīvas pilsētas karoga vietā bija uzlicis Ukrainas karogu.

"Tā galvenā doma ir, ka viņi negrib redzēt Ukrainas karogu tāpēc, ka viņi atbalsta Putinu.

Bet tam par pamatu liek otru domu, ka es esmu noņēmis pilsētas karogu, un tāpēc, kad viņi sāka uzstāties, viņi nesaka – noņemiet Ukrainas karogu, viņi saka – atdodiet pilsētas karogu, kāds jūs esat nelietis," saka Broks.

Plašāk "TV3 Ziņas" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu