VIDEO ⟩ "Uzsita ar ķepu pa cini, dzirdēju rūkšanu." Video iemūžināta Latvijas valsts mežu darbinieka sastapšanās ar lāci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Austrumvidzemes pusē kāds Latvijas valsts mežu (LVM) darbinieks piektdien video iemūžināja lāci, kas pacēlās uz pakaļkājām. Eksperts pieļauj, ka tas ir viens no pagājušā gada Valkas lācēniem, kas siroja viensētās.

Piektdien, 18. martā, Austrumvidzemes pusē LVM Lejasciema iecirknī, mežmalā pie Silmalu ceļa, LVM vecākais plānotājs sastapa lāci - dzīvnieks nostājās uz pakaļkājām un, grozot ķermeni, kustināja priekšķepas.

"Nekad līdz šim nebiju lāci dzīvē redzējis. Braucu pa Silmalu ceļu, pamanīju kaut ko brūnu.

Apstājos, gribēju nofilmēt. Lācis sacēla kūkumu - spalvas gaisā, uzsita ar ķepu pa cini, dzirdēju rūkšanu.

Nofilmēju un braucu tālāk. Kad pēc 40 minūtēm pa šo pašu ceļu devos atpakaļ, lācis joprojām laiski sauļojās mežmalā," norāda LVM darbinieks.

Iespējams, tas ir viens no pagājušā gada Valkas lācēniem, kuri sirojuši viensētās, taču apstiprinājumu tam varētu gūt, pārbaudot DNS vai krotālijas datus, norāda Latvijas mežzinātnes institūta "Silava" lāču eksperts Jānis Ozoliņš. Valkas lāčiem krotāliju ielikuši Dabas Aizsardzības pārvaldes darbinieki lāču pārvietošanas procesā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu