Krievija tuvākajā laikā var nobloķēt "YouTube", vēsta medijs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: PixieMe/Shutterstock

Krievija līdz nākamās nedēļas beigām var nobloķēt tīmekļa videokoplietošanas platformu "YouTube". Bet, iespējams, tas notiks jau piektdien, 18. martā, ziņo Krievijas valsts ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz saviem avotiem.

Krievijas mediju uzraudzības dienestam "Roskomnadzor" vajadzēja nobloķēt "YouTube" jau pagājušajā nedēļā, bet lēmums, iespējams, atlikts "Instagram" bloķēšanas dēļ, tāpēc ierobežojumi piekļuvei "YouTube" gaidāmi tikai tuvākajās dienās, bet varbūt jau pat šodien, sacīja "Roskomnadzor" tuvs avots.

""YouTube", visdrīzāk, tiks nobloķēts līdz nākamās nedēļas beigām. Es to pieļauju ar lielu iespējamības pakāpi. Man ir zināms, ka to vajadzēja nobloķēt jau iepriekšējā nedēļā, bet notika "Meta" ("Instagram" bloķēšana), un es esmu pārliecināts, ka bloķēšanu vienkārši atlika, lai nebūtu viss uzreiz," skaidroja aģentūras sarunbiedrs.

Viņš gan arī pieļāva, ka bloķēšana var notikt pat šodien.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas varasiestādes vairākkārt "YouTube" pieprasījušas, lai materiāli, kas neatbilst Kremļa propagandas naratīvam, tiktu cenzēti.

Krievijā jau nobloķētas "Meduza", BBC, "Radio Brīvība", "Deutsche Welle", "Twitter", "Facebook" un "Wikipedia" vietnes, kā arī "App Store" un "Google Play" lietotņu veikali.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu