Baidens brīdina Sji par sekām, ja Ķīna atbalstīs Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā ar Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu.
ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā ar Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Džo Baidens piektdien, 18. martā, telefonsarunā ar Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu izklāstīja, kādas būs sekas, ja Ķīna sniegs atbalstu Krievijai tās karā pret Ukrainu, piektdien informē Baltais nams.

Baidena un Sji saruna ilgusi divas stundas, un līderi runājuši par Ukrainu, Taivānu un pašu valstu attiecībām.

"Viņš raksturoja, kāda būs ietekme un sekas, ja Ķīna sniegs materiālu atbalstu Krievijai laikā, kad tā īsteno brutālus uzbrukumus Ukrainas pilsētām un mierīgajiem iedzīvotājiem," teikts Baltā nama paziņojumā.

Baidens arī uzsvēra savu atbalstu krīzes diplomātiskam atrisinājumam, teikts paziņojumā.

Ķīna nav nosodījusi savu seno sabiedroto Krieviju un kritizējusi sankcijas kā neefektīvas, vairojot bažas, ka tā var izšķirties par labu Maskavas tiešam finansiālam un militāram atbalstam, pārvēršot jau šobrīd eksplozīvo transatlantisko konfrontāciju globālā disputā.

Izsakoties par sāpīgo Taivānas jautājumu, Baidens sacīja Sji, ka "ASV politika attiecībā uz Taivānu nav mainījusies, un uzsvēra, ka Savienotās Valstis turpina iebilst pret jebkādām vienpusējām izmaiņām "status quo"".

Baidens un Sji arī "bija vienisprātis, ka ir svarīgi saglabāt atvērtas komunikāciju līnijas, lai risinātu sacensību mūsu abu valstu starpā" norādīja Baltais nams.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu