Covid-19 ⟩ Latvijā revakcinēti 39,3% no vakcinācijas procesu pabeigušajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Darbu atsāk liela mēroga vakcinācijas centrs "ATTA Centre", kur no 30. decembra ikvienam iespējams saņemt vakcīnu pret Covid-19.
Darbu atsāk liela mēroga vakcinācijas centrs "ATTA Centre", kur no 30. decembra ikvienam iespējams saņemt vakcīnu pret Covid-19. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā pret Covid-19 revakcinēti 39,3% no tiem iedzīvotājiem, kas pabeiguši vakcinācijas procesu, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Kopumā šonedēļ pret Covid-19 vakcinējies ap 830 cilvēku dienā, kas ir 22% kritums pret vēl nedēļu pirms tam. Kopumā šonedēļ vakcinējušies 4149 iedzīvotāji, no tiem revakcināciju veikuši 3164 iedzīvotāji. Minētie dati gan vēl var mainīties, jo vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās mēdz ievadīt ar vairāku dienu nobīdi.

Līdz šim vakcinēti ir 71,38% Latvijas iedzīvotāju, 69,15% vakcinācijas procesu ir noslēguši.

Revakcinēti ir 27,17% no visiem valsts iedzīvotājiem jeb 39,302% no tiem, kas pabeiguši primāro vakcināciju.

Latvijā ir pieejamas piecas lietošanai Eiropas Savienībā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "Nuvaxovid", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto, un arī "Johnson&Johnson" vakcīnu izmantošana arvien samazinās, jo eksperti atzīmējuši tās salīdzinoši mazāko efektivitāti.

2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās 2021.gada marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no piecu gadu vecuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu