No pirmdienas norisināsies atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

No pirmdienas, 21.marta, līdz 27.martam Eiropas Savienības dalībvalstīs tiks organizēta Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akcija "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa", informē Valsts policijas pārstāvji.

Šīs nedēļas laikā Valsts policija visā valsts teritorijā papildu aktīvai ikdienas ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrolei, pievērsīs pastiprinātu uzmanību tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošanai.

Jau vairākus gadus Eiropas ceļu policijas tīkls ROADPOL tieši pavasarī pievērš pastiprinātu satiksmes dalībnieku uzmanību tam, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību gan pašam autovadītājam, gan apkārtējiem satiksmes dalībniekiem.

Lai gan policija ikdienā kontrolē, lai tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi, "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļas" laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā pastiprināti rūpēsies par satiksmes drošību un uzraudzīs satiksmes dalībniekus, lai tie ievērotu atļauto braukšanas ātrumu.

ROADPOL akcijas "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļas" laikā vienā dienā tiks organizēts 24 stundu ātruma kontroles maratons, kurš norisināsies ceturtdien, 24.martā, no plkst.00.00 līdz 23.59.

Ikdienā policija novēro, ka aizvien ir tādi autovadītāji, kuri neapzinās, cik ļoti bīstams ir ātrums - tā pārsniegšana autovadītājam samazina iespēju laicīgi pamanīt un novērst bīstamību uz ceļa, bet palielina apdraudējumu gan sevi, gan apkārtējiem.

2021.gadā Valsts policija pieķērusi 72 164 transportlīdzekļu vadītājus, kuri pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu. Savukārt ar tehniskajiem līdzekļiem - fotoradariem - arī ir fiksēti daudzi pārkāpēji. Proti, ar pārvietojamiem fotoradariem fiksēti 72 160 pārkāpumi, bet ar stacionārajiem radariem - 242 796.

2021.gadā ar īpaši lielu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu izcēlušies vairāki autovadītāji. Stacionārais fotoradars apdzīvotā vietā, Rīgā uz Salu tilta, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā, fiksējis kādu "Audi" markas spēkratu, kurš brauca ar 175 kilometriem stundā. Savukārt ārpus apdzīvotas vietas uz autoceļa Rīga-Ventspils atļauto 90 kilometru stundā vietā kāds "BMW" markas spēkrata vadītājs izvēlējās ātrumu 212 kilometri stundā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu