"Būs negatīvas sekas "bezdibenī krītošajām" attiecībām." Krievijas vēstniecība Latvijā sola nekavējošu atbildi par vēstnieku izraidīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protests pie Krievijas vēstniecības Latvijā.
Protests pie Krievijas vēstniecības Latvijā. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Krievijas vēstniecība sola negatīvas sekas Latvijas un Krievijas attiecībām, kā arī nekavējošus atbildes soļus saistībā ar tās diplomātu izraidīšanu no Latvijas, vēsta vēstniecības paziņojums vietnē "Facebook".

Vēstniecība norāda, ka Latvijas puses nedraudzīgajiem paziņojumiem par diplomātu izraidīšanu būšot diezgan negatīvas sekas jau tā "bezdibenī krītošajām" Latvijas un Krievijas attiecībām.

Krievijas puse norāda, ka šī iniciatīva nākusi no Latvijas puses, līdz ar to visa atbildība par šo "ne ar ko nemotivēto pret Krieviju vērsto soli", pilnībā gulstoties uz Latviju.

Krievijas vēstniecība uzsver, ka atbildes reakcija no Krievijas nelikšot sevi ilgi gaidīt.

Kā ziņots, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pieņēmis lēmumu par trīs Krievijas vēstniecības darbinieku izraidīšanu no Latvijas.

Lēmums par izraidīšanu pieņemts saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā un to, ka šo personu darbība nav savietojama ar diplomāta statusu, norāda Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs atzīmē, ka izraidīšana tiek veikta kā koordinēta Baltijas valstu rīcība.

No Lietuvas tiek izraidīti četri Krievijas vēstniecības darbinieki, bet no Igaunijas - trīs.

Kā informēja Ārlietu ministrija (ĀM), ministra lēmums ir pieņemts, solidarizējoties ar Ukrainu tās cīņā pret neizprovocēto un neattaisnojamo Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, kuras plānošanā un realizēšanā nozīmīgu lomu ieņēmuši Krievijas drošības dienestu pārstāvji.

Latvija stingri nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā un atkārtoti pieprasa nekavējoties apturēt Krievijas militāro agresiju, kā arī ievērot 16. marta ANO Starptautiskās tiesas lēmumu šajā jautājumā un atgriezties pie starptautisko noteikumu ievērošanas, teikts ministrijas paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu