FOTO UN VIDEO ⟩ Grupa "Citi zēni" publicē savas "Eirovīzijas" dziesmas oficiālo videoklipu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

21. martā pirmizrādi piedzīvo grupas "Citi zēni" dziesmas "Eat Your Salad" oficiālais videoklips. Grupa jau pēc septiņām nedēļām pārstāvēs Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

"Eat Your Salad" videoklipa sižets ieturēts asprātīgā formā un papildināts ar atsaucēm uz septiņdesmito gadu stilu, TV šoviem, kā arī Bolivudas deju soļiem. Videoklipā dažādās lomās iejutušās arī Latvijā zināmās TV personības Beta Beidz (Beāte Bērziņa), Marģers Majors, Edgars Bāliņš, kā arī deju ansamblis "Daiļrade".

Videoklipa režisors ir Niklāvs Vētra, radošie producenti – Mārtiņš Goldbergs un Elīna Sargune, bet montāžas un operatora darbu veicis Ritvars Bluka. Klipa radīšanā piedalījās māksliniece Diāna Rābante un video horeogrāfiju veidojusi Beāte Svarinska. Videoklips tapis ar "Live Riga" atbalstu.

Dziesmas "Eat Your Salad" priekšnesuma video no nacionālās atlases - Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" - pārsniedzis vienu miljonu skatījumu "Youtube" platformā, tāpat arī mūzikas platformā "Spotify" dziesma noklausīta vairāk nekā miljons reižu. Dziesma ieguvusi vērā ņemamas simpātijas arī starptautiskajos topos, jau vairākas nedēļas uzturoties Zviedrijas, Somijas un citu valstu "Spotify" populārāko dziesmu vidū.

"Videoklips ir pārpildīts ar humoristiskām atsaucēm par Eirovīziju, dažādām Eiropas kultūrām, kā arī populārās mūzikas tendencēm," klipa ideju raksturo grupas solists Jānis Pētersons. "To apzināti veidojām ieturētu hipiju laika estētikā, lai skatītājiem rastos sajūta, ka videoklips tos nogādā citā gadu desmitā."

Toms Kagainis, komentējot filmēšanas procesu, vēlas teikt: "Kopumā šis ir mūsu grandiozākais mūzikas videoklips "Citu zēnu" vēsturē - gan dalībnieku skaita ziņā, gan kopējā sarežģītībā. Eirovīzija tomēr ir lielākais gada muzikālais notikums pasaulē, attiecīgi šķita tikai pareizi klipu veidot kā izaicinājumu sev pašiem."

"Eirovīzija un gatavošanās tai ir aizņēmusi pilnīgi visu mūsu ikdienu. Mērķi ir augsti, tādēļ arī nežēlojam sevi un savu enerģiju. Domāju, ka pārsteigsim Eiropu ar ko Latvijai neraksturīgu," tā grupas gatavību Eirovīzijas dziesmu konkursam raksturo basists un producents Roberts Memmēns. "Latvijai ir jāat-griežas konkursa finālā, tādēļ mēs darām visu, kas ir mūsu spēkos, lai tas šogad izdotos," viņam pie-balso grupas saksofonists Dagnis Roziņš.

Grupas "Citi zēni" sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bun-gas).

66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā grupa "Citi zēni" uzstāsies pirmajā pusfinālā 10.maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Krievija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12.maijā, fināls - 14.maijā.

Noskaties video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu