Maskavas tiesa atzīst "Meta" par ekstrēmistisku organizāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sergei Elagin/Shutterstock.com

Maskavas tiesa atzinusi "Facebook", "WhatsApp" un "Instagram" māteskompāniju "Meta" par ekstrēmistisku organizāciju un aizliegusi visus tai piederošos sociālos tīklus.

Tiesas lēmums par "Instagram" un "Facebook" aizliegšanu Krievijā ir nekavējoties jāizpilda, teikts tiesas spriedumā. Tajā arī norādīts, ka "Meta" aizliegums Krievijā neattiecas uz "WhatsApp".

"Meta" aizliegums ir kārtējais solis Maskavas centienos stingrāk kontrolēt informāciju, kas Krievijas pilsoņiem pieejama par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Pēc tam, kad Krievija 24.februārī sāka iebrukumu Ukrainā, Krievijas varasiestādes nobloķēja piekļuvi "Facebook" un "Instagram", kā arī tviterim.

"Meta" 10.martā paziņoja, ka sociālo tīklu "Facebook" un "Instagram" lietotājiem dažās valstīs būs atļauts aicināt uz vardarbību pret Krievijas armiju, kā arī vēlēt nāvi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vai Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko,

Taču vēlāk "Meta" globālo lietu prezidents Niks Klegs paziņoja, ka šie atvieglojumi attieksies tikai uz cilvēkiem, kas publicē ierakstus sociālajos medijos no Ukrainas.

"Meta" pārstāvis tiesā taisnojās, ka pēc publiskām debatēm uzņēmums mainījis savu politiku un uzskata, ka "rusofobija un aicinājumi uz vardarbību pret Krievijas pilsoņiem ir nepieņemami".

"Facebook" un "Instagram" bija plaši izplatīti sociālie tīkli Krievijā, un pēdējais bija sevišķi populārs jauniešu vidū. Arī daudziem mazajiem uzņēmumiem "Instagram" bija galvenā platforma reklāmām, pārdošanai un komunikācijai ar klientiem.

Tviteris un "Facebook" nav pieejami Krievijā kopš marta sākuma, bet "Instagram" tika nobloķēts pirms nedēļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu