VIDEO ⟩ "Skats bija diezgan dramatisks." Pēc nesprāguša kara lādiņa aizdedzināšanas Smārdē ievainots jaunietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Aizvadītajā nedēļā četri jaunieši vietējā mežā Tukuma pusē atraduši nesprāgušu kara laika lādiņu un to iemetuši ugunskurā, lai uzspridzinātu, taču ne viss izdevies, kā plānots, un viens no viņiem eksplozijā pamatīgi cietis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sprādzienu Smārdē sestdienas, 19. marta, vakarā dzirdēja daudzi vietējie iedzīvotāji, bet pamatīgāko blīkšķi piedzīvoja Evas ģimene, kas no negadījuma vietas dzīvo vien 250 metru attālumā.

Viss notika pēc plkst. 18.00 Sieviete ar vīru mežā dzirdēja balsis, bet zinot, ka par pastaigas vietu biezokni izvēlas daudzi, tās neņēma vērā. Tomēr suņu satraukums radījis bažas.

Evas vīrs pēc laika nolēma doties apskatīt, kas tur noticis, un pa ceļam saticis jauniešus, kas skrējuši sagaidīt nesen izsauktos mediķu. 

"Kad vīrs devās uz to vietu, viņam pretī skrēja divi puikas. Viņš teica, ka skats bija diezgan dramatisks. Jo viņiem bija tāds kamuflāžas apģērbs, vienam vēl tāds ādas mētelis. Galvā simtiem domu, kas notiek," stāsta Eva. 

Izrādījās, ka uz mežu no citas pilsētas speciāli braukuši četri jaunieši un ar metāla detektoru devušies meklēt dārgumus. Tas viņiem arī izdevies, tikai atradums bija nesprādzis kara laika lādiņš. Puiši nolēmuši iekurt ugunskuru un lādiņu iemest tajā.

Mediķi ziņo, ka notikuma vietā strādāja divas mediķu brigādes, tostarp arī ārsta speciālista brigāde. Gūtās traumas vērtējamas kā vidēji smagas, un zēns stabilā stāvoklī nogādāts ārstniecības iestādē.

Policija patlaban turpina skaidrot notikušā apstākļus un aicina vecākus aprunāties ar bērniem un izskaidrot līdzīgu atradumu bīstamību. Kara laika lādiņi nav rotaļlietas un nav paredzēti eksperimentu veikšanai.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu