"Bermudu divstūris" izziņo koncertturneju un laiž klajā singlu kopā ar "Auļiem"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Bermudu divstūris"
"Bermudu divstūris" Foto: Ekrānuzņēmums

22. martā populārā grupa "Bermudu divstūris" izziņo vērienīgu vasaras koncertturneju visā Latvijā, prezentējot arī pirmo singlu "Līgava" no gaidāmā albuma "Vidēji glīts". Jaunais albums pie tā klausītājiem nonāks jau jūnija sākumā.

Gaidāmais albums būs jau trešais studijas ieraksts grupas vēsturē, kas pārsteigs ar līdz šim vēl nedzirdētiem muzikāliem eksperimentiem un sadarbībām. Albuma pirmais singls "Līgava" ir tapis etniskā skanējumā kopā ar Latvijā labākajiem dūdu un bungu meistariem - grupu "Auļi".

"Mēs dzīvojam laikā, kad vēl vairāk kā nekad agrāk ir jānovērtē to, kas mums ir dots, tādēļ dziesma stāsta par mīlestību un spēku, ko tā spēj sniegt un vēlmi nosargāt to, kas ir patiesi svarīgs un dārgs! Mēs esam ļoti gandarīti, ka tieši šī dziesma un tās vēstījums ir tapis ar labākajiem meistariem savā jomā un "Auļi" noteikti tādi ir!" dalās brālēni Triceps un Biceps.

Noskaties dziesmas video!

Jaunais singls ir veidots, apvienojot šķietami tik atšķirīgus muzikālos stilus - etno žanru ar populāro mūziku un repu, kas ir pirmais šāda veida radošais eksperiments abu grupu vēsturē.

"Auļu ballēs bieži ir skanējuši "Bermudu divstūra" hiti, tāpēc bijām patiesi priecīgi saņemot piedāvājumu piedalīties šīs dziesmas ierakstā. Dziesmas teksts mūs dziļi aizkustināja, jo tajā paustais vēstījums precīzi sakrīt ar to, ko jūt arī mūsu sirdis. Šī arī bija lieliska iespēja atkal sastrādāties ar mūsu draugiem no dažādām mūsdienu tautas mūzikas grupām, lai izveidotu speciāli šai dziesmai piemērotu vīru kori," stāsta grupas "Auļi" dūdinieks Kaspars Bārbals

Dziesmas ierakstā piedalījās arī Edgars Grabovskis no folkmetāla grupas "Skyforger", Ēriks Zeps no postfolkloras grupas "Rikši", Edgars Zilberts no folkloras un seno cīņu kopas "Vilkači", Andrejs Planders un Viesturs Āboltiņš no folkloras un eksperimentālās arheoloģijas kopas "Trejasmens".

Grupas jaunā albuma "Vidēji glīts" prezentācijas koncerti norisināsies visā Latvijā - Liepājā, Jelgavā, Rēzeknē, Alūksnē, Siguldā, Rojā un tūres noslēdzošais koncerts tiks aizvadīts Rīgā.

Biļetes iespējams iegādāties jau tagad "Biļešu paradīzes" kasēs.

Foto:  "Bermudu divstūris" Anglijā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu