Gaidāmais Rīgas maratons tiks veltīts Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rimi Rīgas maratons".
"Rimi Rīgas maratons". Foto: Edijs Pālens/LETA

"Rimi" Rīgas maratons ar saukli "Kopā!" šogad būs veltīts Ukrainai, aģentūru LETA informēja sacensību organizētāji.

Tautas sporta notikumā, kas 15.maijā pulcēs kuplāko skrējēju skaitu kopš pandēmijas, piedalīsies vairāk nekā desmit tūkstoši dalībnieku no Latvijas, Baltijas un citām pasaules valstīm. Solidarizējoties ar Ukrainu, "Rimi" Rīgas maratona laikā 11.novembra krastmalā un pie Brīvības pieminekļa koncertēs tautā iemīļoti Latvijas un Ukrainas mūziķi un kori, bet ienākumi no masveidīgākās sešu kilometru distances, kas šogad simboliski ietērpsies Ukrainas krāsās, tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.

Visiem ukraiņu tautības skrējējiem dalība sešu kilometru distancē būs bez maksas, savukārt ukraiņu bērniem dalība pasākumā, neatkarīgi no izvēlētās distances, būs pilnībā par brīvu.

Maratons maijā būs arī pirmais nozīmīgais solis pretī pasaules čempionātam skriešanā, kas 2023.gadā norisināsies Rīgā. Pusmaratona, maratona un "DPD jūdzes" distanču dalībnieki jau šogad tiks pie ekskluzīvas iespējas savas distances skriet speciāli pasaules čempionātam Rīgā veidotajās trasēs.

Sadarbībā ar "Neste" organizatori sākuši darbu pie ilgtspējas programmas "Run for Future by Neste", kuras īstenošanas laikā "Rimi" Rīgas maratons tuvāko gadu laikā iniciēs virkni inovāciju Baltijas lielākā tautas sporta notikuma ilgtspējas veicināšanā.

Maratons šogad pirmoreiz kopš 2019.gada atgriezīsies tradicionālajos maija norises datumos, pulcējot vairāk nekā 10 000 dalībnieku no vismaz 57 pasaules valstīm.

"Rīgai nozīmīgs ir fakts, ka arī lielākie pilsētas notikumi demonstrē nepārprotamu atbalsta pozīciju Ukrainai. Īpaši svarīgi, ka maratons šogad būs pasākums, kas veicina sabiedrības integrāciju un Ukrainas bēgļu iekļaušanu mūsu sabiedrībā, jo plānots īpaši aicināt piedalīties patvēruma meklētāju bērnus, kuriem būs nodrošināta arī bezmaksas piedalīšanās," norāda Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Pēc viņa paustā, maratons vēsturiski bijis spilgta Rīgas vizītkarte, augstākā līmeņa sporta, veselīga dzīvesveida un maraton-tūrisma notikums. "Rīgā skriet aicināti skriešanas mīļotāji no visas pasaules, izņemot agresorvalstis Krieviju un Baltkrieviju," aicina Rīgas domes priekšsēdētājs.

"Lai arī Krievijas kara Ukrainā laikā par tautas sportu domāt šķiet neiespējami, esam nolēmuši nestāvēt malā un skriet, 2022.gada "Rimi" Rīgas maratonu veltot mūsu draugiem Ukrainā," piebilst Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

"Ceram, ka ukraiņiem, kuriem Rīga bija kļuvusi par vienu no populārākajiem maratontūrisma galamērķiem, un mums visiem šī gada kopā būšanas maratons būs kaut neliels neliels uzmundrinājums cīņā pret Krievijas agresiju," atzīst Nords.

Jaunā pusmaratona trase apzināti iecerēta, lai parādītu Rīgu visā tās krāšņumā, vienā aplī iekļaujot gan Akmens un Vanšu tiltus, gan Pārdaugavas un Dzegužkalna šarmu, gan Vecrīgas panorāmu, klusā centra graciozitāti, Brīvības pieminekli un bulvāri, kā arī jaunos Rīgas vaibstus Skanstes ielas rajonā.

Pasaules čempionāta trases "Rimi" Rīgas maratona dalībniekiem veidotas, sadarbojoties ar Morisu Vintermanu, vienu no vadošajiem trašu mērniekiem pasaulē, kas iesaistījies gan Eliuda Kipčoges "Breaking2" projekta, gan Dohas pasaules čempionāta, gan citu nozīmīgu pasaules sacensību trašu veidošanā.

15.maijā visas distances startēs un finišēs 11.novembra krastmalā, savukārt "DPD jūdze" ar startu un finišu Brīvības pieminekļa pakājē ievadīs Bērnu dienu 14.maijā. Bērnu dienā, kuras reģistrācija jau atklāta, līdzīgi kā pērn mazajiem sportistiem piedāvās 200 un 400 metru trasītes, bet paši mazākie sacentīsies "Happy mazuļu" trasītē.

Rīgas maratona programma, kas veidota solidarizējoties ar Ukrainu, būs pieejama ne tikai pasākuma dalībniekiem, bet ikvienam rīdziniekam vai pilsētas viesim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu