Krievija grasās nobloķēt izbraukšanu no Krimas, lai apturētu savu pilsoņu bēgšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas nacionālā gvarde gatavojas nobloķēt satiksmi uz Krimas tilta virzienā uz Krieviju, lai apturētu krievu bēgšanu no pussalas, informē Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Gvarde plāno ierobežot arī prāmju kustību un pussalas gaisa satiksmi ar Krieviju. Oficiālais iemesls šādām darbībām ir cīņa pret ukraiņu diversantiem un iespējamo "teroristu uzbrukumu" novēršana. Taču patiesībā tas tiek darīts, lai novērstu panisku Krievijas pilsoņu bēgšanu no Krimas uz Krieviju.

"Šādā veidā [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina varasiestādes cenšas reaģēt uz paniku Krievijas pilsoņu vidū, kuri nelegāli pārcēlās uz Ukrainas Krimu pēc 2014. gada februāra. Okupanti cenšas apturēt bēgļu plūsmu no pussalas," ziņo izlūkdienests, norādot, ka pēc 24. februāra, kad Krievija sāka atkārtotu iebrukumu Ukrainā, vērojama Krievijas pilsoņu aizplūšana no Krimas.

Izlūkdienests norāda, ka "bēgļu" priekšgalā ir Krievijas virsnieku ģimenes locekļi, tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki un Sevastopoles okupācijas administrācijas pārstāvji.

"Viņi steidzami pārdod nekustamos īpašumus, maina dzīvesvietas reģistrāciju, izved no pussalas biznesu un aktīvus," informē izlūkdienests.

Ierobežojot iespēju pamest Krimu, Putins faktiski tur par ķīlniekiem 600 000 Krievijas pilsoņu, kuri tagad nelegāli atrodas pussalā un sāk saprast sava juridiskā statusa nedrošību.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu