Ukraiņu mūziķa Ivana Dorna dziesmas vairs nebūs pieejamas klausītājiem Krievijā un Baltkrievijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Ukraiņu mūziķa Ivana Dorna dziesmas vairs nebūs pieejamas klausītājiem Krievijā un Baltkrievijā. Pirmdien, 21. martā, vietnē "Facebook" ar ziņu par aiziešanu no Krievijas un Baltkrievijas tirgus dalījās ierakstu kompānija "Masterskaya", kura pārstāv arī Ivanu Dornu.

Pēc karadarbības sākuma vairāki ukraiņu mākslinieki publiski nosodīja notiekošo. To skaitā ir arī dziedātājs Makss Barskihs, kurš 11. martā publicēja video, informējot par aizliegumu viņa dziesmas izmantot Krievijā. Drīz vien viņam pievienojās citi izpildītāji, kad 21. martā ar līdzīgu ziņu dalījās Ukrainas ierakstu kompānija "Masterskaya". 

Arī Ivana Dorna izpildītā mūzika vairs nebūs pieejama tādos straumēšanas servisos kā "Spotify" un "Yandex.Music".

Kara pirmajā dienā, 24. februārī, ierakstu kompānija "Masterskaya" publicēja ziņu, kurā akcentēja brīvības un miera nozīmi mūzikā. "Masterskaya" nekavējoties pārtrauca sadarbību ar visiem Krievijas zīmoliem, partneriem un māksliniekiem. Ierakstu kompānija vēstīja, ka šāds lēmums pieņemts uz nenoteiktu laiku. 

Ivans Dorns turpina izmantot platformu "Instagram", lai dalītos ar informāciju par karu. Viņš dalās ar sirdi plosošiem video, kuros redzamai skati ar bombardētajām ēkām, cilvēku emocijām un lūgumiem palīdzēt. Kā iepriekš vēstīts, viņš aicinājis krievu kolēģus un auditoriju vērsties pret karu. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu