Kauguros vandaļi nozog un aizdedzina Ukrainas karogu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: rospoint/Shutterstock

No Kauguru veselības centra tika nozagts Ukrainas karogs, kas bija izkārts pie centra ēkas. Šis nav vienīgais gadījums, kad cilvēki Latvijā vērš dusmas tieši pret ukraiņu simboliku, kuru izmanto, lai izteiktu atbalstu Ukrainai, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pirmdien, 21. martā, sociālajā tīklā "Facebook" tika ievietots paziņojums par karoga zādzību. Ziņojumā bija arī aicinājums to atdot un apzināties, ka par necieņas izpausmi pienākas sods. Vandalisms ir fiksēts videokamerās.

Ierakstu drīz komentēja daudz cilvēku, un viedokļi par šādu atbalsta izpausmi dalījās. Tad komentāros parādījās fotogrāfija, kurā sieviete, pastaigājoties ar suni, atrada karogu uz zemes. Vai tas pieder Kauguru veselības centram vai kam citam, nav zināms.

Iespējams, tāpēc, ka daļa komentētāju bija īpaši sašutusi, tas kļuva par iemeslu, lai no sociālajiem tīkliem ieraksts par karoga zādzību būtu pazudis.

Kā norāda Jūrmalas policijas iecirkņa priekšnieks Jānis Celmiņš, pēc karoga nozagšanas konstatēta tā dedzināšana. Jūrmalas iecirknī par šo gadījumu sākts kriminālprocess, un šobrīd notiek izmeklēšana.

Raidījums sazinājās ar Kauguru veselības centru, bet komentēt notikušo viņi atteicās, atstājot zādzības izskatīšanu policijas rokās. Ceturtdien, 24. martā, pie ēkas Raiņa ielā tika pacelts jauns Ukrainas karogs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu