Interneta mediji: Azerbaidžāna uzbrukusi Kalnu Karabahai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Azerbaidžānas karavīri. Ilustratīvs attēls.
Azerbaidžānas karavīri. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki interneta mediji ceturtdien, 24. martā, vēsta, ka Azerbaidžānas karaspēks ir sācis uzbrukumu Kalnu Karabahā, tomēr Azerbaidžāna šīs ziņas sauc par nepatiesām.

Interneta mediji, tai skaitā Krievijas vietne rusarminfo.ru, ziņoja, ka Azerbaidžānas karaspēks devies uzbrukumā un ieņēmis Paruhas (Faruhas) un Hramortas (Pirļaras) ciemus.

Azerbaidžāna uzdrošinājusies veikt šādas darbības tāpēc, ka Krievija daļu no saviem "miera uzturētājiem" Kalnu Karabahā nosūtījusi karot uz Ukrainu.

Kalnu Karabahas Informācijas centrs paziņoja, ka Azerbaidžānas Bruņotie spēki ceturtdien šķērsojuši kontaktlīniju, dodoties uz Askeranas rajona Paruhas ciemu.

"Karabahā dislocēto Krievijas miera uzturēšanas spēku pārstāvji mēģina sarunu ceļā apturēt tālāku virzīšanos uz priekšu un atgriezt Azerbaidžānas karavīrus izejas pozīcijās," teikts paziņojumā.

Armēnijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Azerbaidžānas spēki pēcpusdienā ''pārkāpuši Kalnu Karabahas kontaktlīniju Krievijas miera uzturēšanas misijas atbildības zonā un iebrukuši Paruhas ciemā".

"Šādas agresīvas Azerbaidžānas darbības atkal liecina par to, ka oficiālā Baku turpina rupji pārkāpt 2020. gada 9. novembra trīspusējo paziņojumu, saskaņā ar kuru tika pārtrauktas kaujas darbības, puses apstājās ieņemtajās pozīcijās un gar kontaktlīniju Kalnu Karabahā tika izvietots Krievijas miera uzturēšanas kontingents," teikts paziņojumā.

Savukārt Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka šādas ziņas neatbilst patiesībai.

"Situāciju mākslīgi pārspīlē armēņu avoti. Mērķis ir tīši radīt gaisotni, kas var izraisīt histēriju, mulsināt un maldināt sabiedrību.

Nav pamata panikai un uztraukumam. Azerbaidžānas armijas vienības pilnībā kontrolē operatīvo situāciju," teikts Azerbaidžānas paziņojumā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu