Staķis vadīs Rīgas domi kā bezpartejisks mērs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis turpinās vadīt domi kā bezpartejisks mērs, norādot, ka "rūpēties par iedzīvotājiem, uzņēmējiem, risināt Ukrainas bēgļu problēmas" būs vieglāk, esot ārpus partijām.

Piektdien, 25. martā, preses konferencē politiķis informēja, ka ir runājis ar teju visiem koalīcijas partneriem, izņemot "Latvijas attīstībai" (LA), un visi esot pauduši atbalstu viņam un pašreizējās koalīcijas saglabāšanai.

Staķis tuvākajā laikā plāno pārrunāt situāciju ar Rīgas domes LA frakciju un cer arī uz šīs frakcijas atbalstu. Mērs uzskata - pat ja LA viņu neatbalstīs, koalīcija stabilitāti nezaudēs. Pašlaik koalīcijai ir 38 balsis no 60. Ja tā zaudēs trīs LA balsis, tad koalīcijas turpinās strādāt ar 35 deputātu atbalstu.

Politiķis izteicās, ka viņam "rūpēties par iedzīvotājiem, uzņēmējiem, risināt Ukrainas bēgļu problēmas" būs vieglāk, esot ārpus partijām.

Staķis atkārtoti uzsvēra, ka viņam ir bijis liels pārsteigums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmums apturēt Rīgas pilsētas plānojumu. Viņaprāt, varēja turpināt diskutēt par strīdīgajām sadaļām, taču pārējo plānojumu apstiprināt.

Rīgas mērs piebilda, ka viņam nav bijušas tikšanās ar vides aizsardzības ministru Artūru Tomu Plešu (AP) par attīstības plānu un līdz pēdējam brīdim pašvaldībai neesot bijis zināms VARAM plānotais lēmums.

Jau ziņots, ka pēc VARAM lēmuma apturēt Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, Staķis paziņoja par izstāšanos no partijas "Kustība "Par!"", kas automātiski nozīmē, ka viņš pamet arī apvienību "Attīstībai/Par!".

Staķis izteicās, ka kandidējis uz Rīgas mēra amatu, lai uzlabotu dzīvi pilsētā, un viņu "patiesi sanikno", ka tuvākais sabiedrotais - partija "Latvijas attīstībai" - "šauru interešu dēļ norāvusi bremzes Latvijas galvaspilsētas attīstībai".

Pēc Staķa vārdiem, viņš kļūdījies attiecībā uz apvienības veidošanu ar partiju "Latvijas attīstībai", piebilstot, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Pleša lēmums apturēt Rīgas teritorijas plānojumu esot netaisns un nesamērīgs.

"Man ir tikai viena iespēja pamest apvienību ar "Latvijas attīstībai". Tāpēc es paziņoju par izstāšanos no partijas "Kustība "Par!""," paziņoja mērs, atvainojoties visiem biedriem, kurus viņš aicinājis atbalstīt apvienības "Attīstībai/Par!" izveidošanu.

Staķis palikšot strādāt Rīgas domes priekšsēdētāja amatā un "Par!/Progresīvie" frakcijā, tādējādi turpinot "ieviest pārmaiņas pilsētā".

Kā ziņots, VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, preses konferencē iepriekš informēja Plešs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu