Avens sūkstās par grūtībām apmaksāt ikdienas tēriņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pjotrs Avens.
Pjotrs Avens. Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sankcijām pakļautais Krievijas oligarhs Pjotrs Avens izdevumam "Financial Times" sūkstījies, ka viņam tagad trūkstot līdzekļu ikdienas rēķinu apmaksai.

"Vai varēšu atļauties apkopēju vai šoferi? Es pats automašīnu nevadu," atzinis konsorcija "Alfa-Grupp" līdzīpašnieks, pieļaujot, ka varbūt pameita viņu vadās. "Mēs nesaprotam, kā izdzīvot," teicis Avens, kurš šobrīd atrodas Londonā.

Avenam pieder divstāvu dzīvoklis prestižajā Londonas Sendžeimsas rajonā, kā arī savrupmāja piepilsētā. Viņa īpašumtiesības, konti bankās un aktīvi sankciju dēļ ir iesaldēti.

"Financial Times" norāda, ka 20 dienu laikā Avenu var izraidīt no Lielbritānijas, tomēr oligarhs, kuram ir Krievijas un Latvijas pilsonība, kā arī spēkā esoša ASV vīza, vēloties palikt valstī.

Viņš atzina, ka gadījumā, ja dosies prom no Lielbritānijas, "iespējas atgriezties vairs nebūs".

Saistībā ar sankcijām Avens aizgājis no amata Alfa-Bank" padomē un labdarības organizācijas "Genesis Philanthropy Group" padomē.

Avens un viņa biznesa partneris "Alfa-Grupp" un investīciju kompānijā "LetterOne" Mihails Fridmans sola sankcijas apstrīdēt, jo tās esot nepamatotas un "nepamatoti kaitē" viņu darbiniekiem, klientiem, parteriem un biznesam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu