Ņem vērā! Sola algu līdz pat 200 eiro dienā. Iedzīvotāji saņēmuši aizdomīgas īsziņas ar darba piedāvājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: N.R./Twitter.com

Trešdien, 25. martā, vairāki Latvijas iedzīvotāji sociālo tīklu vietnēs vēstīja, ka saņēmuši aizdomīgas īsziņas ar darba piedāvājumu. Diskutējot par saņemtajām īsziņām, iedzīvotāji konstatējuši, ka tās ir atšķirīgas - tiek aicināts rakstīt dažādiem numuriem ar dažādiem starptautiskajiem telefona kodiem.

Kāds mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājs saņēmis šādu īsziņu: "Sveiki! Jūs esat izvēlēts darbam uz nepilnu/pilnu slodzi. Dienas alga 32 eiro - 155 eiro, vecums no 20 līdz 50 gadiem, nepieciešams nopietns darbs, lai pieņemtu šo darbu, lūdzu, pievienojiet tekstu "WhatsApp"."

Latvietis uzrakstījis norādītajam telefona numuram, kā rezultātā saņēmis atbildes divās dažādās valodās. Cenšoties noskaidrot vairāk informāciju par darba piedāvājumu, latvietis uzzinājis, ka uzņēmuma nosaukums ir "Z Media".

Atbildē uzņēmuma pārstāvis vēsta, ka "Z Media" sadarbojoties ar tādām platformām, kā "Facebook", "YouTube" un "TikTok". 

Šie ieraksti likušies aizdomīgi arī sociālā tīkla "Facebook" lietotājiem. Iedzīvotāja Sandra "Facebook" raksta: "Neesmu darba meklējumus un savu CV arī neesmu tagad nekur sūtījusi. Aizdomīgi liekas, ka e-pasts beidzas ar "ru" un vārds, uzvārds arī liekas, ka ir krievu tautības. Numurs sākas ar +316 ("Google" vēsta, ka [reģistrācijas kods ir no] kādas Amerikas daļas). Varbūt kļūdos!"

Iedzīvotāji, kas saņēmuši šādas īsziņas, secinājuši, ka sūtītājs aicina rakstīt dažādiem telefona numuriem ar dažādu valstu reģistrācijas kodiem. Tāpat arī piedāvātās naudas summas atšķiras. Vairākiem iedzīvotājiem tiek solīta alga līdz pat 200 eiro dienā. 

Visai daudz iedzīvotāju dalījās savā pieredzē, vēstot, ka arī ir saņēmuši līdzīgas īsziņas. Arī bērni saņēmuši šādas īsziņas, tāpēc vairākas iesaistītās personas arī aicina citus iedzīvotājus būt uzmanīgiem. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu