Aptauja: 27% Latvijas iedzīvotāju sākuši veidot pārtikas uzkrājumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mikhailov Studio/Shutterstock

Latvijā 27% iedzīvotāju pirmajās divās nedēļās pēc Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā apzināti veidojuši pārtikas uzkrājumus, lielākā daudzumā iegādājoties produktus ar ilgu derīguma termiņu, secināts "Benu aptiekas" aptaujā.

Tikmēr 72% pārtikas uzkrājumus minētajā laikā nav sākuši veidot, bet vēl 1% konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Tostarp pārtikas uzkrājumus apzināti veido 23% sieviešu un 20% vīriešu. Tikmēr 66% sieviešu un 80% vīriešu pārtikas uzkrājumus nav sākuši veidot, bet vēl 1% katrā no respondentu grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptaujā arī secināts, ka pārtikas uzkrājumus biežāk sākuši veidot latvieši - viņu vidū produktus ar ilgu derīguma termiņu apzināti iegādājušies 28% respondentu, kamēr starp krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 12%. Attiecīgi 71% latviešu un 86% krievu pirmo divu nedēļu laikā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pastiprināti pārtikas uzkrājumus nav sākuši veidot, bet vēl 1% katrā no respondentu grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc aptaujāto vecuma, pārtikas uzkrājumus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā apzināti sāka veidot 30% respondentu vecumā no 18 līdz 24 gadiem, 23% vecumā no 25 līdz 34 gadiem, 32% vecumā no 35 līdz 44 gadiem, 24% vecumā no 45 līdz 54 gadiem, kā arī 25% vecumā no 55 līdz 74 gadiem.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius" no 2022. gada 9. līdz 11. martam, aptaujājot 1859 respondentus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu