Merzļikins atvaira 35 metienus zaudētā NHL spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē atvairīja 35 metienus, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnītu uzvaru.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 2:0, 0:1, 0:1) papildlaikā atzina Minesotas "Wild" pārākumu.

Spēles devītajā minūtē Merzļikinu pārspēja Kirils Kaprizovs, kurš bija precīzs vairākumā ar metienu no asa leņķa. Otrajā periodā vispirms pēc Džeika Bīna metiena ripa rikošetā nonāca Marka Andrē Flerī sargātajos vārtos, bet vēlāk precīzs no zonas vidus bija Jakubs Vorāčeks - 2:1 "Blue Jackets" labā.

Tomēr viesi vadību nenosargāja, minūti un trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Kaprizovam vairāku hokejistu aizsegā panākot 2:2. Papildlaika otrajā minūtē pēc izgājiena pret Merzļikinu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi ripu vārtos raidīja Džereds Spērdžens.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 35 no 38 metieniem, bet "Wild" rindās ar 23 atvairījumiem debitēja Flerī.

Merzļikins šajā sezonā 44 spēlēs izcīnījis 22 uzvaras, ielaidis vidēji 3,39 ripas un atvairījis 90,3% metienu.

Turpretī uzvaru izcīnīja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas mājās uzveica Anaheimas "Ducks" ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).

Ar "hat-trick" "haizivīm" izcēlās Timo Maiers, bet vēl vienus vārtus guva Marks Eduārs Vlašičs. "Ducks" rindās atzīmējās Gerijs Meihju.

Balcers šajā duelī uz ledus pavadīja 15 minūtes un deviņas sekundes, gandrīz divas minūtes spēlējot mazākumā. Viņš vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, atņēma vienu ripu un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon liepājnieks 44 spēlēs guvis astoņus vārtus, atdevis desmit rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -1.

"Blue Jackets" ar 69 punktiem 66 spēlēs ir devītā Austrumu konferencē, bet "Sharks" ar 66 punktiem 65 cīņās ieņem 12.pozīciju Rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu