FOTO un VIDEO "Lidojoša" siltumnīca un smilšu vētra. Aizvadītajā diennaktī vējš nodarījis postījumus visā Latvijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem aizvadītajā diennaktī saņemti 363 zvani, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vadītāja Agrita Vītola.

305 reizes glābšanas dienests tika izsaukts, lai novāktu nolūzušus kokus. 58 reizes VUGD saukts, lai novērstu bojātu konstrukciju radīto apdraudējumu.

Visvairāk izsaukumu saņemts Rīgā un Pierīgā - 164, savukārt Zemgalē saņemti 92 izsaukumi, Vidzemē - 48, Kurzemē - 33 un Latgalē - 31.

Rīgā, Krustpils ielā, vienstāva servisam bija norauts jums 300 kvadrātmetru platībā un uzkritis uz vieglās automašīnas.

Tukumā, Raudas ielā, ārstniecības iestādei bija norauts jumta segums 100 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Jelgavā, Palīdzības ielā, ieslodzījuma vietas teritorijā no jumta bija norauta skārda loksne 200 kvadrātmetru platībā.

Iepriekš ziņots, ka saistībā ar lielo notikumu skaitu VUGD vakar piesaistīja papildu resursus - ugunsdzēsējus glābējus un dispečerus, kuri atradās no dežūras brīvajā laikā.

Vēja sabojāts jumta segums Tukuma slimnīcas darbu neietekmē

Vēja norautais jumta segums 100 kvadrātmetru platībā neietekmēs Tukuma slimnīcas darbu, sacīja SIA "Tukuma slimnīca" valdes locekle Dzintra Rabkeviča.

Viņa skaidroja, ka ruberoīda jumta noraušana netraucē slimnīcas darbībai. Daudzstāvu ēkai starp jumtu un pārējiem stāviem pa vidu ir bēniņi.

Rabkeviča uzsvēra, ka ka vairāk uztraukuma radījis pats norautais jumta segums, kas jebkurā brīdī varēja nokrist no ēkas un uzkrist virsū kādam cilvēkam. Taču segums veiksmīgi noņemts no jumta.

Plānots, ka pirmdien slimnīcā ieradīsies būvnieki, lai uzliktu jaunu jumta seguma kārtu un salabotu radušos situāciju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu