Aktieris Šons Penns draud izkausēt savus "Oskarus", ja ceremonijas laikā neuzstāsies Zelenskis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Holivudas aktieris Šons Penns paziņojis, ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas "Oskars" programmā noteikti jābūt Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska runai, pretējā gadījumā skatītājiem un visiem ceremonijas viesiem vajadzētu to boikotēt, vēsta raidsabiedrība CNN.

Aktieris ieņēmis stingru nostāju pret ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas "Oskars" organizatoriem, solot publiski izkausēt savus "Oskarus", ja ceremonijas laikā nepārraidīs Zelenska runu.

Šons Penns intervijā sacīja, ka "Oskara" ceremonijas programmā jābūt iekļautai Ukrainas prezidenta runai.

"Nav nekā lielāka, ko Kinoakadēmijas balva varētu sniegt, kā dot [Zelenskim] iespēju runāt ar mums visiem. Es saprotu, ka ir pieņemts lēmums to nedarīt," sacīja Pens.

Viņš intervijā uzsvēra, ka šobrīd Ukrainas iedzīvotāji cīnās par mums visiem, tāpēc Penss izteica cerību, ka Amerikas Kinoakadēmija nav nonākusi pie šāda lēmuma.

Aktieris aicināja viesus un skatītājus boikotēt balvu pasniegšanas ceremoniju, ja tiks apstiprināts, ka Amerikas Kinoakadēmija negrasās aicināt Zelenski teikt runu.

Jau vēstīts, ka Holivudas aktieris Šons Penns vēl nesen atradās Ukrainā, filmējot dokumentālo filmu par Krievijas iebrukumu. Taču 9. martā aktieris atklāja, kā noritējusi tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Šons Penns uzslavējis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par viņa drosmi un pašaizliedzību Krievijas noziedzīgā uzbrukuma laikā.

Aktieris ticies ar Zelenski dienu pirms iebrukuma un kara pirmajā dienā.

Savā pirmajā intervijā pēc kara zonas pamešanas Penns atklāja, kā noritējusi tikšanās.

"Es nezinu, vai viņš saprot, ka ir dzimis šim visam. Bija skaidrs, ka es atrodos kā nozīmīga klātbūtnē. Viņš atspoguļoja tik daudzus ukraiņus - drosme, mīlestība un cieņa, kas izstaro no šā vīrieša, ir kas pilnībā jauns mūsdienu pasaulē," sacīja Penns.

Penns ne tikai slavēja Zelenski un veidu, kā viņš ir apvienojis ukraiņu tautu, bet arī piebilda:

"Viņš mani bezgalīgi iespaidoja un aizkustināja, un es baidos par viņu un Ukrainu."

Viņš stāstīja, ka piedzīvotais un redzētais viņam ir salauzis sirdi, un skaidroja, ka šis karš atstās spēcīgu ietekmi uz pārējo pasauli.

Atgādinām, ka Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska birojs ar Ukrainas vēstniecības starpniecību izplatīja paziņojumu, slavējot aktieri, kurš "ieradās Kijevā, lai ierakstītu visus notikumus, kas šobrīd notiek Ukrainā, un pastāstītu pasaulei patiesību par Krievijas iebrukumu Ukrainā".

"Šons Penns ir viens no tiem cilvēkiem, kas šodien atbalsta Ukrainu, esot Ukrainā. Mūsu valsts ir viņam pateicīga par šādu drosmi un vaļsirdību," teikts paziņojumā.

Paziņojumā arī teikts, ka Penns demonstrē drosmi, kuras pietrūcis daudziem citiem, jo īpaši dažiem Rietumu politiķiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu