101 gada vecumā ASV iedzīvotājs saņem savu vidusskolas diplomu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jefferson County Schools/Facebook.com

Pēc vairāk nekā 80 gadu gaidīšanas ASV iedzīvotājs Merils Pitmens Kūpers beidzot saņēma savu vidusskolas diplomu, vēsta raidsabiedrība CNN.

101 gadu vecais Kūpers no 1934. līdz 1938. gadam mācījās Storera koledžā, Rietumvirdžīnijā, taču pameta mācības, kad viņa ģimene finansiālu iemeslu dēļ pārcēlās uz dzīvi Filadelfijā, teikts Džefersona apgabala skolu paziņojumā.

Storera koledža tika izveidota 1865. gadā, lai apmācītu tikko atbrīvotos vergus pēc pilsoņu kara. Skola bija viens no dažiem izglītības resursiem Rietumvirdžīnijas melnādainajiem iedzīvotājiem.

Pirms tās slēgšanas 1950. gadu vidū skolā mācījās vairāk nekā 7000 studentu. Koledžā Kūpers studēja latīņu valodu, bioloģiju, vēsturi, angļu valodu un matemātiku.

2018. gadā, pēc ilgas un sekmīgas karjeras transporta nozarē, Kūpers apmeklēja skolu, kas tagad ir daļa no Nacionālā vēsturiskā parka "Harpers Ferry".

Pēcāk viņš ģimenes locekļiem izteica nožēlu par diploma neiegūšanu. Lai palīdzētu viņam īstenot sapni, viņa ģimene sazinājās ar parka darbiniekiem, kuri sadarbojās ar vietējiem, reģionālajiem un valsts partneriem, lai varētu godināt vīrieti ar ceremoniju un diplomu šī gada 19. martā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu