FOTO ⟩ Holivudas zvaigznes uzmirdz "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Holivudas teātrī "Dolby" svētdienas, 27. marta, vakarā notika ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" pasniegšanas ceremonija. Balvu kā labākā filma saņēma Šanas Hederes veidotā filma "CODA".

"Oskara" balvu kā labākā filma saņēma Šanas Hederes veidotā filma "CODA". Filma stāsta par dzirdīgu meiteni, kura dzīvo nedzirdīgo ģimenē, un viņas ceļu mūzikas pasaulē. Filma ieguva trīs "Oskara" balvas.

"Oskara" balvu kā labākā režisore saņem Džeina Kempione

"Oskara" balvu kā labākā režisore saņēmusi Džeina Kempione par filmu "The Power of the Dog".

Kempione ir trešā sieviete, kas saņēmusi "Oskaru" kategorijā "labākais režisors", un pirmā sieviete, kas divreiz izvirzīta "Oskaram" šajā kategorijā. Pirmo reizi viņa tika nominēta pirms 28 gadiem par filmu "The Piano."

Kategorijā "labākais režisors" bija nominēti arī Stīvens Spīlbergs ar "West Side Story" ("Vestsaidas stāsta") rimeiku, Ziemeļīrijas režisors Kenets Brana ar melnbalto bērnības drāmu "Belfast", amerikāņu režisors Pols Tomass Andersons ar filmu "Licorice Pizza" un japāņu režisors Rjusuke Hamaguči ar trīs stundas garo drāmu "Drive My Car".

"Oskaru" balvas kā labākie aktieri iegūst Džesika Česteina un Vils Smits

Savukārt "Oskaru" kā labākā aktrise saņēma Džesika Česteina ("The Eyes of Tammy Faye"), bet kategorijā "labākais aktieris" balvu saņēma Vils Smits par tenisistu Venusas un Serēnas Viljamsu tēva atveidojumu filmā "King Richard".

Pirms "Oskara" saņemšanas Smits šokēja auditoriju, kārtīgi iesitot pa seju vakara vadītājam Krisam Rokam, jo viņš pajokoja par Smita sievu.

"Oskaru" ceremonijā ievēro klusuma brīdi Ukrainas atbalstam

"Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā tika ievērots klusuma brīdis, lai atbalstītu Ukrainas tautu cīņā pret Krievijas agresiju.

Ceremonijā tika demonstrēts video ar atbalsta vārdiem Ukrainai, bet tajā ne ar vārdu nebija pieminēta Krievijas loma šajā karā.

"Mēs lūdzam jūs uz klusuma brīdi, solidarizējoties ar Ukrainas tautu, kas saskaras ar iebrukumu, konfliktiem un netaisnību savā teritorijā," aicināja pasākuma organizatori.

"Filmas mums ir svarīgs veids, kā paust savu cilvēcību konflikta laikā, bet realitāte ir tāda, ka miljoniem ģimeņu Ukrainā vajadzīga pārtika, medicīniskā aprūpe, tīrs ūdens un ārkārtējo situāciju dienestu palīdzība," vēstīja uz ekrāna projicētie uzraksti.

"Resursu ir maz un mēs - kolektīvi kā globālā kopiena - varam darīt vairāk. Mēs lūdzam jūs atbalstīt Ukrainu, kā vien spējat. Esiet kopā ar Ukrainu," bija lasāms uz ekrāna.

"Kad redzat, kāds spēks un pašcieņa ir tiem, kas sastopas ar tādiem postījumiem, viņu enerģija nevar neaizkustināt," uzrunājot klātesošos, sacīja Ukrainā dzimusī amerikāņu aktrise Mila Kunisa.

"Oskaru" balvas kā labākie otrā plāna aktieri iegūst Ariana Debose un Trojs Kotsurs

"Oskaru" kā labākā otrā plāna aktrise saņēma Ariana Debose par lomu Stīvena Spīlberga režisētajā "West Side Story" ("Vestsaidas stāsta") rīmeikā, bet kā labākais aktieris tika godalgots Trojs Kotsurs par lomu filmā "CODA".

Par labāko animācijas filmu atzīta muzikālā fantāzijas komēdija "Encanto" ("Enkanto").

Par labāko oriģinālmūziku "Oskars" piešķirts Hansam Cimmeram par mūziku filmai "Dune"("Kāpa"), bet par labāko oriģinālo dziesmu balva piešķirta Billijai Ailišai un Finneas O'Konnels par dziesmu "No Time to Die" jaunajā Džeimsa Bonda filmā.

Par labāko dokumentālo filmu atzīta "Summer of Soul", un "Oskaru" kategorijā "labākā starptautiskā filma saņēma japāņu kinolenete "Drive My Car".

Balvu kategorijā "labākais oriģinālais scenārijs" saņēma filma "Belfast", bet kategorijā "labākais adaptētais scenārijs" - "CODA".

Šogad Oskara balvas tiek pasniegtas jau 94. reizi.

Jau ziņots, ka Aktieris Šons Penns draud izkausēt savus "Oskarus", ja ceremonijas laikā neuzstāsies Zelenskis.

Holivudas aktieris Šons Penns paziņojis, ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas "Oskars" programmā noteikti jābūt Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska runai, pretējā gadījumā skatītājiem un visiem ceremonijas viesiem vajadzētu to boikotēt, vēsta raidsabiedrība CNN.

Aktieris ieņēmis stingru nostāju pret ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas "Oskars" organizatoriem, solot publiski izkausēt savus "Oskarus", ja ceremonijas laikā nepārraidīs Zelenska runu.

Šons Penns intervijā sacīja, ka "Oskara" ceremonijas programmā jābūt iekļautai Ukrainas prezidenta runai.

"Nav nekā lielāka, ko Kinoakadēmijas balva varētu sniegt, kā dot [Zelenskim] iespēju runāt ar mums visiem. Es saprotu, ka ir pieņemts lēmums to nedarīt," sacīja Pens.

Viņš intervijā uzsvēra, ka šobrīd Ukrainas iedzīvotāji cīnās par mums visiem, tāpēc Penss izteica cerību, ka Amerikas Kinoakadēmija nav nonākusi pie šāda lēmuma.

Aktieris aicināja viesus un skatītājus boikotēt balvu pasniegšanas ceremoniju, ja tiks apstiprināts, ka Amerikas Kinoakadēmija negrasās aicināt Zelenski teikt runu.

Jau vēstīts, ka Holivudas aktieris Šons Penns vēl nesen atradās Ukrainā, filmējot dokumentālo filmu par Krievijas iebrukumu. Taču 9. martā aktieris atklāja, kā noritējusi tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Šons Penns uzslavējis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par viņa drosmi un pašaizliedzību Krievijas noziedzīgā uzbrukuma laikā.

Aktieris ticies ar Zelenski dienu pirms iebrukuma un kara pirmajā dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu