Kravčenokai/Graudiņai liels lēciens pasaules rangā; Samoilovs/Šmēdiņš zaudē trīs vietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas pludmales volejbolu duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa piedzīvojušas pamatīgu kāpumu pasaules pludmales volejbola rangā, kamēr Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs piedzīvojuši trīs vietu kritumu.

Samoilovs/Šmēdiņš sakrājuši 3740 punktus un rangā atkāpušies par trim vietām, salīdzinot ar iepriekšējo rangu pirms nedēļas.

Iepriekšējā nedēļā duets Meksikas pilsētā Rosarito izcīnīja dalītu 13.vietu un nopelnīja 460 pasaules ranga punktus.

Vadībā ar 5760 punktiem ir Kataru pārstāvošie Samba Šerifs un Ahmeds Tidžans, kuri Rosarito uzvarēja vēsturē pirmajā "Pro Beach Tour" ranga pirmā līmeņa turnīra "Elite-16".

Otrais ar 4400 punktiem ir Norvēģijas duets Annešs Mūls/Kristians Sērums, kuri Meksikā finišēja trešie, trešie ar 4280 punktiem - Rosarito finālisti no Nīderlandes Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens.

Ar 1104 punktiem 56.vietu ieņem Samoilova un Šmēdiņa treniņu biedri Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, bet vairāk Latvijas duetu šobrīd labāko simtniekā nav.

Sieviešu rangā no 20.vietas pirms nedēļas uz septīto vietu pakāpusies Graudiņa un Kravčenoka, kurām ir 3220 punkti. Viņas ir vienīgais Latvijas duets labāko simtniekā.

Viņas iepriekšējā nedēļā Rosarito tika līdz finālam, piekāpjoties nīderlandietēm Raisai Shonai un Katjai Stamai, kuras ar 4340 punktiem jaunajā rangā ieņem otro vietu. Par otro vietu Latvijas duets Rosarito nopelnīja 1100 punktus.

Ranga līderes ar 4640 punktiem ir brazīlietes Eduarda Lizboa un Ana Patrisija Silva, kurām latvietes Meksikā zaudēja grupas spēlē un kuras turnīrā ieņēma dalītu piekto vietu.

Trešajā vietā rangā ar 4020 punktiem ir šveicietes Nina Brunnere un Tanja Hīberli, kuras Meksikā ieņēma dalītu 13.vietu.

Rangs tiek veidots, pamatojoties uz astoņiem labākajiem rezultātiem visos FIVB atzītajos pasākumos pēdējo 365 dienu laikā. FIVB pasaules rangs tiek atjaunināts katru pirmdienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu