Apcietinājumā patur Krievijas kara noziegumu slavināšanā aizdomās turēto Vasiļevski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivis Vasiļevskis.
Aivis Vasiļevskis. Foto: Ekrānuzņēmums no video/YouTube.com

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi sūdzību un atstājusi negrozītu pirmās instances tiesā piemēroto drošības līdzekli "garīgās attīstības un dziedniecības centra" "DVS Urantija" pārstāvim Aivim Vasiļevskim, kurš tiek turēts aizdomās par Krievijas īstenoto kara noziegumu attaisnošanu.

Jau ziņots, ka pirmās instances tiesa 9.martā piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - Vasiļevskim, kuru tur aizdomās par Krievijas īstenoto kara noziegumu attaisnošanu, bet iepriekš viņš bijis pamanāms Covid-19 noliedzēju aktīvists. Viņš ir viens no četriem "garīgās attīstības un dziedniecības centra" "DVS Urantija" pārstāvjiem, kuriem inkriminē Krievijas īstenoto kara noziegumu Ukrainā attaisnošanu. Latvijas Televīzija ziņoja, ka viens no četrotnes ir arī Aivja tēvs, "dziednieks" Ventis Vasiļevskis.

25.martā pirmās instances tiesa citā lietā piemērojusi apcietinājumu sociālā tīkla "Facebook" tematiskās grupas "Kriminālā Latvija" krievu valodā izveidotājam un administratoram Jurijam Mihailovam, kuru Valsts drošības dienests (VDD) bija aizturējis saistībā ar aizdomām par sistemātisku Krievijas bruņoto spēku Ukrainā pastrādāto kara noziegumu slavināšanu un attaisnošanu.

Minētajai tematiskajai grupai ir vairāk nekā 25 000 sekotāju, turklāt tās saturs pieejams ikvienam "Facebook" lietotājam.

Vēl vienā no VDD izmeklētajām lietām par Krievijas sāktā kara atbalstīšanu apcietinājums piemērots blogerim Kirilam Fjodorovam.

Tāpat viena no lietām par Krievijas izvērstās agresijas pret Ukrainu publisku attaisnošanu un slavināšanu ir pret 16.martā leģionāru piemiņas pasākumā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, aizturēto sievieti.

24.februāra agrā rītā Krievijas prezidents Vladimirs Putins deva rīkojumu sākt iebrukumu Ukrainā. Sākotnēji tika bombardēti militārie objekti, bet vēlāk sākās arī uzbrukumi apdzīvotām vietām un civilajai infrastruktūrai.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu