Krievijas uzbrukumos Ukrainā nodarīti postījumi 76 mācību iestādēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Piecās kara nedēļās Krievijas karaspēka bombardēšanā un apšaudēs Ukrainā nodarīti postījumi 797 mācību iestādēm, no kurām 76 ir pilnībā sagrautas, ceturtdien, 31. martā, paziņojusi Ukrainas ģenerālprokuratūra.

Visvairāk cietušas izglītības iestādes Doneckas, Harkivas, Mikolajivas, Sumu, Kijivas, Hersonas, Žitomiras, Černihivas apgabalos, uzskaitīts paziņojumā.

Ģenerālprokuratūra apstiprināja iepriekš Ukrainas parlamenta pilnvarotās cilvēktiesību jautājumos Ludmilas Denisovas teikto, ka Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā līdz šim nogalināti 148 bērni un vēl 232 bērni ievainoti.

Ukrainas varasiestādes norāda, ka patieso mirušo un ievainoto bērnu skaitu, kā arī nodarītos postījumus nav iespējams noskaidrot, jo Ukrainas pilsētās notiek aktīva karadarbība, kas īpašu aktīva ir Mariupolē, kā arī atsevišķās Kijivas, Černihivas un Luhanskas apgabalu teritorijās.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) jaunākie dati liecina, ka kopš kara sākuma Ukrainā dzīvību zaudējuši 1179 civiliedzīvotāji un vēl 1860 ievainoti. Ukrainas varasiestāžu ziņotais gan liecina par daudz lielāku upuru skaitu, piemēram, Mariupoles mērs Vadims Boičenko šonedēļ paziņoja, ka pilsētas aplenkuma 27 dienās dzīvību zaudējuši 5000 iedzīvotāju, arī 210 bērni.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu