Par bruņotām laupīšanām vīrietim piespriež astoņu gadu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls.
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa kādam vīrietim par vairākām bruņotām laupīšanām piespriedusi astoņu gadu cietumsodu, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.

Vīrietis apsūdzēts par četru laupīšanu un viena laupīšanas mēģinājuma izdarīšanu. Kā galīgo sodu tiesa viņam noteikusi brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem. Tāpat tiesa no apsūdzētā par labu cietušajām personām piedzinusi mantisko zaudējumu kompensāciju kopumā 1309 eiro.

Sākotnēji Rīgas Austrumu prokuratūras prokurore nosūtīja tiesai lietu vienošanās procesa kārtībā, taču tiesā apsūdzētais no vienošanās atteicās.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis laika periodā no 2021.gada 8.augusta līdz 5.septembrim, mantkārīgu motīvu vadīts, svešas kustamas mantas nolaupīšanas nolūkā izdarīja piecus noziedzīgus nodarījumus piecās tirdzniecības vietās Rīgā.

Piedraudot ar rūpnieciski ražotu gāzes pistoli veikala darbiniekiem, četrās tirdzniecības vietās apsūdzētajam izdevās gūt laupījumu attiecīgi 905 eiro, 146 eiro, 177 eiro un 80 eiro apmērā.

Piektajā tirdzniecības vietā veikala darbiniecei izdevās nospiest trauksmes pogu, lai izsauktu apsardzes darbiniekus, turklāt viņa fiziski pretojās uzbrucējam.

Apsūdzētais, saprotot, ka pārdevēja viņa pieprasīto naudu neatdos un ir nospiedusi trauksmes pogu, pameta noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas vietu.

Vīrietis šos piecus noziegumus izdarīja, būdams nosacīti pirms termiņa atbrīvots no pamatsoda izciešanas par slepkavības pastiprinošos apstākļos personu grupā un smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu personu grupā, kas vainīgā neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei.

Procesa dalībnieki desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas rakstveidā var iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilno spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu