Pasečņika 21 punkts neglābj no zaudējuma ACB mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu)
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu) Foto: @RealBetisBasket/Twitter

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien guva 21 punktu Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņa un Daira Bertāna pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" komandai ciešot zaudējumu.

Seviljas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 84:93 (27:19, 19:24, 18:28, 20:22) piekāpās Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM.

Pasečņiks spēlēja 22 minūtes un divas sekundes, kuru laikā guva 21 punktu, gūstot deviņus no 13 divu punktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem. Gūtajiem punktiem viņš pievienoja piecas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, divus bloķētus metienus, trīs personīgās piezīmes, četras izprovocētus pretiniekus sodus un noslēdza maču ar +/- rādītāju +3 un efektivitātes koeficientu 22.

Bertāns 26 minūtēs un 55 sekundēs guva piecus punktus. Viņš realizēja vienu divu punktu metienu un trīs soda metienus, metot ar 100% precizitāti. Aizsargs arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pa vienai reizei kļūdījās un pārtvēra pretinieku piespēli, beidza spēli pirms laika ar pieciem noteikumu pārkāpumiem, izprovocēja divas pretinieku piezīmes, sakrāja +/- rādītāju +7 un efektivitātes koeficientu četri.

Tikmēr Mursijas komandā Mālmanis laukumā bija 29 sekundes, kuru laikā nevienā statistikas ailītē neatzīmējās.

Citā spēlē Mārcis Šteinbergs guva divus punktus un izcīnīja vienu bumbu zem groza, kamēr viņa pārstāvētā Manrezas "Baxi" ar rezultātu 91:98 pagarinājumā piekāpās Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro".

Sestdien maču aizvadīs arī Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut", bet svētdien spēles paredzētas Rolanda Šmita "Barcelona", Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" un Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" vienībām.

"Barcelona" ar 20 uzvarām 25 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešajā vietā ar 17 panākumiem 25 mačos atrodas "Joventut", bet piekto pozīciju ieņem "Baxi" ar 17 uzvarām 26 spēlēs. "Baskonia" ar 14 uzvarām 25 mačos ir septītā, kamēr par vienu vietu zemāk ir UCAM ar 14 uzvarām 26 dueļos. "Urbas" astoņi panākumi 25 dueļos dod 15.viet, bet "Real Betis" ar sešām uzvarām 26 spēlēs ir pēdējā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu